Snor...

...vad är det egentligen? Jag skämtar verkligen inte när jag säger att jag har gjort slut på en HEL hushållsrulle bara sen igår!!! Och då har jag ändå använt varje ark minst TVÅ gånger!!! Min näsa gör ont och svider hjumungus mycket!!! Ändå smörjer jag hela tiden :(

*tycker synd om mig*

Kan ingen vänlig själ komma o förbarma sig över mig en stund... Mamma har ju åkt nu. Så e bara jag o alla barnen hemma.
Imorn måste jag vara någorlunda frisk, för då ska jag in till jobbet o va på labbet under eftermiddagen. Måste träna upp mig på nya systemet de har börjat med i år tills jag börjar på riktigt nästa torsdag!

*HJÄLP*

Har ringt på en jätteläcker barnvagn nyss med:

Finns i Alingsås, så hoppas på o kunna köpa den när vi åker till/från Uddevalla. Ska höra va gubbsen tror också. 800 kr har han satt ner den till, o de tycker då jag det kan vara värt. Den läckra skötväskan o regnöverdrag medföljer givetvis.
Min är så tung o köra med, vill ha en lättare vagn. Ska ta lite bilder o lägga ut den på blocket. Får nog sätta ut den rätt billigt e jag rädd, för det är MÅNGA barnvagnar ute, o de har legat ute rätt länge dessutom. O min är väl inte den mest "moderna" direkt, men den va toppen att ha när lillan va liten iaf.

Så om någon är ute efter en bra första vagn så är det bara att höra av sig :)






Tjingeling så länge
lillkarlzon

Hatar verkligen o vara förkyld!!

Det är sannerligen en plåga det här! Näsan har inte gjort nåt annat än o rinna på mig hela tiden :( Känns hemskt! Är väldigt tacksam över att ha en dotter som kan sysselsätta sig själv lite grann just nu. Så hon inte behöver hänga på mig riktigt hela tiden. Hon gillar verkligen den lilla lådan hon fick av Tant Linn i present! :) Man ska stoppa i fyrkantiga, runda o triangulära klossar i rätt hål. Den e jätterolig!

Det är ungefär en timme kvart till familjen kommer hem, o då ska Jan-Banan åka iväg så gott som direkt för att ha hand o miniorerna i scouterna.
Har vart så fint väder idag o hade gärna vart ute o tatt lite fina bilder o så, men jag vill verkligen inte gå ut o snörvla! Mamma tvingade ut mig o vi körde ner all skräp till återvinningen. Och så fick jag pillat fram barnstolen som Janne skulle målat nån gång (yeah right!) tillbaka till sin rättmätiga ägare= Linda :) Så kanske den blir målad tillslut...

Hmm, kanske skulle ta o kolla efter en egen sån på blocket. Men ska höra med Christina först o se om de hade Hennys sådan komplett. Vore ju väldans bra i så fall.

*snyyyt*


Ne, vad ska man hitt' på nu då? Det är ingen idé att lägga Emilia heller. Hon e inte trött än. O jag har ingen ork te o plocka undan i köket efter morsan.. TV:n e tråkig o jag har ingen bok o läsa...
Förslag nån?




//lillkarlzon

Slingor

Att det ska va så svårt att leka frisör hemma. Den här gången hade jag till o med en slingmössa o sån nål o hela köret, men de blev inte bättre för det! Ja, jag blev inte gul, men då fick jag istället inte med hårrötterna ordentligt istället.... *snörvel* Så jag har fortfarande jättemörk hårbotten o ser fortfarande inte klok ut i hövvet! *snörvel* Och så vill jag ha i slingor av de röda som jag köpte oxå... Men måste ju fixa hårbotten först! Fan, kommer te o tappa håret snart tror jag.... Ibland undrar jag om det ändå inte är värt o lägga de där pengarna hos frisören istället. Då blir det iaf rätt gjort från början! *gäsp*

Ne, nu vill jag SOVA! Morsan ligger i soffan här o snusar så gott så. Tänk om ungarna kunde sluta babbla på dass o göra det de ska göra istället....... SUCK!

De e kallt idag, har vart nere under 0-strecket. Brr! Men de e rätt fint när frosten sitter på blommorna o i buskar o gräs. *gäsp*

Så, nu äntligen kan jag få gå o lägga mig en stund igen. Om nu lillan går med på detta o inte börjar i 120 knyck!



God natt!



//lillkarlzon






P.s Cissi, herregud! Du har så rätt!! Kolla bara på IP numret.. Haha, ja, det är Linda som har skrivit detta. Tur de e nån som har huvet på skaft i min röriga värld :) D.s.

Kall, strålande morgon

Det är en alldeles strålande, men ack så kall morgon idag. Jag är fortfarande förkyld o näsan rinner.
Morsan bör vara på väg ner här snart. Hon har inte hört av sig än, så antar hon inte har åkt riktigt ännu. Vi skulle mötas upp i Borås o ta en sväng på Knalleland.

Jobbet igår kväll var helt hopplöst. Herregud, fattar inte vad de höll på med. Jag skämdes nästan över o jobba igår. Låg en timme efter i schemat nästan från starten! Jag var nog den enda av oss som hade ett tempo på 110...
Ne, de va ingen höjdarkväll! Stämplade ut 22.55, och jag slutar egentligen 22.15.... Var rätt trött imorse kan jag säga. Usch..

Ne, ska försöka få på mig lite kläder o gå o snyta näsan.



Förresten, om nån har sett min filt, säg till! Hittar den inte :(




//lillkarlzon

Funderingar

Ibland så behöver man höra hur andra personer har det, just för att förstå det enkla, hur bra man har det själv.
Jag har min inkomst, min familj, både här och hemma i Uddevalla. Ett par vänner som bryr sig om hur man mår, underbara arbetskamrater.

Jag håller tummarna på att det kommer en bra lösning till Dig.
Här står dörren öppen om Du vill och behöver.



*
Aequam memento rebus in arduis servare mentem*





/lillkarlzon

Snörvel

Usch va de svider i näsan! Blä! River i halsen oxå... De gillar vi inte!
En positiv sak idag är att det är klarblå himmel som bjuder på en strålande sol!! :) Tror jag ska ta en liten promenad sen o ta med mig kameran. Kanske kan få lite fina bilder.. Hoppas vinden mojnar lite bara. För den får man ju givetvis inte vara utan. Man kan ju inte få allt... Är glad iaf o slippa de gråa o trista vädret som har hängt över oss i flera dagar nu!

Lillan går omkring här o härjar. Undrar om hon lider av skofetisch? Igår kom hon knallandes in i v-rummet med en av sina stövlar på sig! Hur hon nu lyckats med det, de vet jag inte...

*PROSIT*

...och nu kommer hon gående med sina sommarskor och vill ha på sig dem. Ibland (nästan varje dag) så sitter hon mitt bland alla skor och försöker prova dem. Pappas går ganska bra eftersom de är så lätta att få i fötterna i ;)


Min lilla docka.

Ont i halsen, ingen öppen förskola

De e konstigt jag har haft sån där konstig torr-ont i halsen i flera dagar, men idag så känner jag att det är desto värre. Ömmar mer ner i hela halsen o hest. Jag ska ju jobba imorn kväll, har inte råd o va sjuk! De lilla som jag jobbar... Nä, de e the som gäller idag!

Vad händer mer idag då tro? Jag ska iaf skicka iväg mina ridstövlar som en har budat på på Tradera. Kyrkis struntar jag nog i idag. Orkar inte. Blir mer o mer irriterad på varför det inte finns nån öppen förskola här i Svenljunga! Det enda som finns är Kyrkis, o jag vill inte sjunga massa guds- o jesussånger som jag tycker är skit. Känns så falskt.

VARFÖR FINNS DET INGEN ÖPPEN FÖRSKOLA HÄR?!?!?

Har sökt på Google nu i typ en kvart o ändå inte hittat NÅNTING! Nada, niente! Bara små textrader om "hur tycker du om att öppna förskolan läggs ner..." bla bla bla. Inget konkret, om varför den är nerlagd, finns det planer på att bygga upp en ny?!
Jag vill inte gå på kyrkis o känna mig falsk... Känns så fel! O de är sällan man gör nåt utöver det vanliga heller. Det enda som har vart hittills under denna terminen typ fyra gånger elr nåt) är att man skulle ta med sig toa-husållsrullar som man kunde måla o sätta på fötter så det skulle bilda en lång tusenfoting som de kunde sätta upp där...
Jippie.........

O så hör man o ser allt roligt som de får göra uppe i Uddevalla. De gör massor av grejer. Massa olika avgjutningar i alla dess former, massor med sång o lek med rörelser till m.m. O vad har vi? Måla en jävla tusenfoting som man aldrig har nån nytta eller glädje av sen?
Nej tack säger jag då!


//lillkarlzon

Grönpepparsås och tänder....

 

Så här ser, förlåt, SÅG, mitt paket med grönpepparsås ut för en timme sedan... Nu sitter det inte ihop alls!

Hmmm...

 

Och så här fin är Tindra nu, två dagar innan skolfotograferingen:

 

 

//lillkarlzon :)


Lugnt o tyst igen. Njuter.....

Tänk va skönt de e o lyssna på tystnaden ibland. Mmm.. Hör bara klockornas tickande, vindspelet utanför dörren, när det slår lite i markisen. Tindra plockar lite inne på sitt rum.

Aahhh, tyst o skönt... Mmm...



Syrran kom här igår kväll me tvillingarna i släptåg. Så det va fem barn här sammanlagt. När pizzabagaren frågade hur många barn jag hade hemma, (hur många klubbor han skulle lägga med) så fick jag börja räkna på fingrarna!
"Hmm, Ella, Isa, Tindra, Teo o Miranda. Fem stycken!" =) Han fråga om jag hade dagis hemma, hehe...
Men nu är ordningen återställd. Teo är iväg hos en kompis, lillan sover o Tindra grejer som sagt på sitt rum. O jag gör nada!
Igår satt jag o mamma o kolla på olika hotell i Egypten, och vi fastna för det här. Det ligger i Sharm El Sheik. All inclusive såklart. Janne ska ringa sin revisor (eller va sjutton han nu är) o be han sätta över vissa pengar. Tycker det är en ganska bra 25-års present :) Vi ska åka i mitten-slutet på mars nästa år.

Gudars så skoj! :)



Näe, vad ska man göra nu då? Gubben e inte hemma förs om några timma än. Han är o jobbar ihop pengar till vaccinationerna, haha! Hua, bara dem går ju på mellan 4000-5000 kr. O då är jag redan vaccinerad! De e DYYRT!


HAHAHA!!! Pysan ser så förbaskat rolig ut. Hon kommer gående, o helt plötsligt sätter hos sig på ryggen/röva o börjar tvätta sig!! Haha, o så går vi igen... Knaskatt!




//lillkarlzon

Holabandoola :)

Hua, det är high life här just nu! Alla fyra ungar springer omkring höger till vänster o leker, ja, vad de nu e de leker för nåt...
Emilia vill givetvis va me o springa efter o kolla vad de stora kidsen gör. Vilket tillslut resulterade i att hon blev nermejad... De gick bra som tur va. Ingen större skada skedd.

Hade gärna velat göra nåt idag, men de är ju sånt bajsväder :( Är marknad på i Mörlanda o inne i stan idag, men har ingen större lust o gå omkring i de blöta me ungar o barnvagn o annat folk!

Och så har jag en liten bekännelse oxå, kom på detta i morse *HJÄLP* tänkte jag!!!
Jag skulle ju öppnat upp för hästarna igår kväll o gett dem kvällfoder.... Aj aj aj tänkte jag, nu är de hungriga o inte alls glada på mig! Men de verkade inte ha gått nån större nöd på dem! Attesa låg förnöjt ner i hagen o de andra två stod o kura i vindskyddet. Chicago har dock ont i sin hov fortfarande, trots sulan. De var ganska mkt som var bortfläckt såg jag efter han hade tappat skon.
De fick då sitt kvällsfoder lite sent =/ Sorry... Men ikväll så tittar jag till dem igen o tar o borstar lite på dem me samtidigt. Nu kan de gå in o ut som de vill iaf så slipper de stå i de blöta hela dan.

Haha! Emilia går o stänger av TV:n hela tiden när Tindra o Miranda står o spelar Wii.. Hon vill nog ha odelad uppmärksamhet :P



//lillkarlzon

En stund på lekplatsen <3

Titta o njut (",)~

 

Mirre o Millis på/i tåget


Dancing with the stars, Jennifer Grey



Hittade ett helt underbart klipp via Aftonbladet. Jennifer Greys alias Babe från Dirty Dancing var med i tävlingen. Hon skulle dansa en vals till en av låtarna som var med i filmen.

Ni bara måste se det, man förstår verkligen vad som rör sig i hennes huvud. Tårarna är inte långt borta!

Dancing with the stars, Jennifer Grey




//lillkarlzon

Val 2010 del 2

Finns det nån som faktiskt kan förklara, varför man automatiskt röstar på ett "block" samtidigt som man röstar på ett parti?! Det måhända jag är lite trög men... Om jag nu då röstar på KD, vilket jag nu gjorde detta året, då vill jag ju ha KD, inte M i topp i riksdagen. Bara för att de hör ihop i ett o samma "block". (Jag vet ju att idag är inte fallet så, men varför??)
Om jag förstod nyheterna rätt igår kväll så vill de här småpartierna avskaffa detta system, då det inte gynnar, just de små partierna. Mycket klokt.
Så egentligen, så skulle Sahlin ha vunnit hela valet, om det inte vore för det här med "blocken", för då var det Reinfeldt som tog hem segern tack vare att man samräknade alla "blockets" röster. Men det vill ju givetvis inte de stora partierna, för då finns ju risken kanske att saker o ting kan bli lite mer jämnt?! O de vore ju hemskt, för dem alltså.... Egoister!


Och för övrigt så tycker jag det är riktigt roligt att SD har kommit in i Riksdagen faktiskt! De har riktigt rört om i grytan där :)



//lillkarlzon

Hemmafru & 25-års present

Idag har jag då vart förbaskat redig o städat o plockat diskat o haft mig hele dan. Och i sista minut så kom jag på att jag hade lovat gubben o göra pinnbröd oxå! Men, jag hann!! Samtidigt som jag påbörjade maten oxå som behövde va klar inom rimlig tid så han hann o äta innan han skulle iväg o ha scouterna.
*klapp på axeln*


Övrigt då? Jao, min sambo berättade för mig igår (vilket han egentligen inte hade behövt) i samband med ett gräl som vi/(jag) tog upp (igen). O de va min 25-års present.... Han har planerat en resa för oss allihop + våra mödrar. Eller iaf min mamma, Helena hade inte bestämt sig. Jaja, skitisamma, han berättade iaf de. Hur han hade tänkt o så o de skulle inte bli så dyrt faktiskt. ca 30.000:- med All Inclusive på sex personer räknat då, varav morsan skulle stå för 10.000. Så faktiskt, ganska billigt...

Jag vet inte riktigt varför han tog upp de e egentligen, för de va inte riktigt ekonomi det handlade om eller att han va iväg o jobbade eller så... Så han kunde faktist ha hållt sig liiite till. Men jag hade ändå fattat att de va nåt liknande på gång. För de har vart en del frågor om "man kanske ska ta de där vaccinationerna ändå, så har man gjort dem" "behöver kolla med min rådgivare hur min ekonomi ser ut" bla bla bla...


Jag har ingen aning om vilka hotell eller i vilken stad de har kollat på i Egypten men jag själv tycker det här ser rätt läckert ut:



Hur som haver, så ser de då ut som om de väl blir en resa iaf. Kapitalet finns där, så de väl till o börja fixa ihop pengar till vaccinationerna då. Jag är klar, har fått via jobbet. Men de andra har ju inte. Så de får fixas.

Så, nu vet alla de, eller iaf ni som läser bloggen då.


Tack o hej
leverpastej

//lillkarlzon


Tid


Vad är "tid" egentligen? Hur får/skapar man tid. Vart får man den ifrån?

"Ett speciellt tidsrelaterat begrepp är nuet vilket innefattar de positioner i tiden som ligger närmast den subjektiva observatören. De händelser som inträffar före nuet kallas det förflutna eller dåtiden, och det som inträffar efter nuet kallas framtiden."

Man ska ha tid för träning, middag, umgänge, familj och barn. Man ska ha tid till sig själv och varandra. All denna tid, och ändå så verkar den så svår att få tag på. Vart finns den nån stans? Är det vi själva som ska leta upp den, alternativt skapa den?

"Det handlar om att som vuxna på nytt lära sig att ta tillvara stunden med den intensitet som vi hade när vi var små."

Ja tänk om det var så lätt. Inga bekymmer i världen, precis som när man va liten, och det bara var "här och nu" som gällde.
Tänk om alla verkligen hade det tänket med sig hela livet, så mkt bättre det skulle vara då. Vill jag då i alla fall tro att det skulle vara.

Så orättvist ibland :(

En liten punkt-lista:

Varför måste den person man träffar och blir förälskad i:
  • bo så långt bort från min hemstad?
  • inte vela ha fler barn, bara för att han har sedan tidigare?
  • varit gift?
  • vara så vansinnigt enveten (mer än mig!)?

Varför måste den person man träffar och blir förälskad i:
  • vara så underbar?
  • ha ett sånt tålamod med mig?
  • vara min bättre hälft i livet?
Givetvis så är detta alltså samma person då, för den som inte har alla hästar hemma, eller alla bestick i lådan, hissen ända upp etc. etc. ;)


Ja, de har vart en halvkul dag idag för mig.... Eller rättare sagt de senaste dagarna. Har väl vart bra kanske att man har jobbat hela helgen så man har sluppit tänka så mkt. Summan av kardemumman är den att jag så gärna vill ha ett barn till, en son, men det vill inte min bättre hälft... Just på grund av att han nu redan har tre stycken... Men det kan väl ändå inte jag hjälpa??? Ja, jag vet att de fanns där när vi träffades, men det kan liksom inte hjälpas att jag är ego i denna frågan! Jag har sedan tonåren alltid trott att jag ska ha minst två barn, en dotter o en son! Och nu säger han att om jag vill ha det så får jag väl skaffa det med nån annan då?!?
Hur f*n tror han de känns då? - "Nä, jag skiter i vilket, vill du ha en till så får du väl skaffa de då, men inte här.."

Nähe, ne de kändes ju j*vligt bra då! Inte ledsen alls, närå!!!!
De e i sånna stunder jag bara fullständigt vill idiotförklara det manliga släktet!

*TÄNK ER FÖR INNAN NI TALAR!!!*








Tur jag älskar dig ändå, lakritspipa!

Val 2010

Måste bara poängtera en sak:
Sluta kalla SD för ett främlingsfientligt parti! Börjar gå mig på nerverna. Bara för att man vill begränsa antalet invandrare i Sverige så är man rasist?? För då är tydligen jag oxå rasist?! Utan min vetskap, hur de nu funkar.... Jag vill verkligen poängtera att jag har INGET emot vare sig utlänningar (oavsett vart ifrån de kommer) eller svenskar, så länge DE BETER SIG SOM NORMALT FOLK!!!
Sen så tycker jag det är bra att SD har fått några stolar i Riksdagen, för då kan vi begränsa antalet invandrare så vi lättare kan hjälpa de människor som redan bor här i landet. Vi kan omöjligt hjälpa ALLA! Vi får ju lära oss ta hand om dem som bor här först o främst.

*Man måste kunna hjälpa sig själv först, innan man hjälper någon annan*

Det är mitt motto iaf! Har sagt de många gånger till personer som försöker vara alla till lags, men som har massa egna problem som måste lösas först!

Så då va de sagt!!


För övrigt så är det ju kul att MP har blivit tredje största parti! Grattis till dem :) Men de där med att de ger M kalla handen vid samarbete tycker jag de kan lägga ner! Sandlådevarnig på det! Om de vill miljöns bästa, så är det väl bättre att bygga upp ett samarbete, just för miljöns skull. Lägg ner de där dumma fasonerna me "kalla handen" med en gång! Börja samarbeta med C istället o få över dem på den Rödgröna sidan :)


Jösses, de blir nog många vuxenpoäng de här tror jag bestämt!! :D





//lillkarlzon

Lite fina nya bilder :)

* Ne de får väl räcka för idag?! *

:)


I'm to sexy for my...

...FUR, to sexy for my fur, to sexy it hurts...

Denna sång har jag o gubben tilldelat våran älskade Pysan! Hon ser så fluffig ut där hon sitter i soffan på kvällarna o somnar sittandes så gott som! Eller när hon ligger dubbelvikt o tvättar magen.. Haha! Älskade lilla Pysan :)


*Ögonen ser creepy ut bara för att henes pupillerna inte drar ihop sig*






Om det är nån som vill ha en överenergisk, övertrött, enveten ett-åring så SÄG TILL!!!!
Alltså, det är nog välkänt av de flesta att tålamod, de är inte riktigt min grej... Så även i fallet med min underbara dotter Emilia.
I ett par veckors tid nu så har hon inte varit nåt rolig alls! O enventare unge får du nog nästan leta efter me tror jag... Trött? Ne, jag ska då RAKT inte sova!! Gudars så dumt de skulle va, kan ju missa nåt.. De e sååå mkt bättre o grina o gnälla o hänga mamma i benen (bokstavligt talat) o krypa upp i soffan o upp i knät för att sen gå ner igen, kinka lite till o göra om proceduren 10-15 ggr till! Ja, oh så kul vi har det

*NOT*

Nu har hon kommit på att hon får ju precis plats med armen in i skåpet me där knäckebröd o sånt annat finns. Så nu går hon o småäter i skåpen, endast 13 månader gammal.. E de okej o börja med sånna vanor redan? Trodde de va sånt hormonstinna uttråkade o lata tonåringar gjorde (o jag då)?! Kanke inte ska nämna de till tansköterska eller bvc-sköterska om de frågar om matvanor...   =/






*hmm* tog Sara typ baaara 10 timmar att svara på skype.. HAHAHA!!!




Ne för sköveln, ska man göra nåt vettigt nu elr? NÄÄEE! På me TV:n o sen göra iordning lillskiten för sängen... Om hon bara inte ville vakna så förbenat tidigt.. Innan sju är lixom inte min grej riktigt!











Tjipp tjohej på er :)

RSS 2.0