Bilder från mina promenader i april






Regnigt o tjurigt...

Just nu, så är jag på bajs-humör rent utsagt.. Var jätteglad o positivt innan. Men de e ju bara så typiskt mig att vara antingen eller..... Hade planerat dag med marknad i Svenljunga idag efter Teo slutat skolan o sen ikväll så skulle vi åka in till stan där det är Kortege. Men näe! Blir nog inget av det idag.. O jag är så extremt mega sugen på o gå ut o svira, gå på rocka billy o härligt med nån promille i blodet. Men det lär de ju inte bli något med för min del. För som vanlgit sitter man här istället in ensamheten o inte en jävla kotte o ringa i närheten som vill gå ut med mig. Syrran är precis hemkommer efter en låååång vistelse i USA, så hon kommer ju självklart vara med sina kids som längtat så enormt efter mammut o papput. Vilket jag givetvis förstår, men hon är oxå typ den enda som finns i min närhet (baaaaara  ca 7 mil bort) Jätte kul, not!

Oh va deppig jag blev nu då...

Min gravid-mage...

Satt o kollade lite på mina bilder, o tittade då även på mina "bebbe-magen"-bilder.. O man saknar änna en del av det. Inte allt, som den konstanta värken uppe i revbenen för att de tryckte på så ofantligt, att man va världens osexigaste person när man ville vara sexig, inte kunna hopppa runt o greja som man var van vid, inte ligga bekvämt alls i soffan...
Men ändå, man glömmer de där, o bara kommer ihåg de där mystankarna man hade o kände: det är nåt här inne- något som består av min om min älskling, känna hur den rör omkring där inne o veta att en vacker dag så kommer jag o hålla den varelsen i mina armar. En varelse av mitt kött o blod. Alla leenden man får o omtänksamma blickar som möter en när man vankar omkring med magen i vädret. Lite extra ompysslad av sambon när man har en ursäkt att slappa lite extra... Det är bara det man kommer ihåg...

Vecka 39, 1½-2 vekor kvar innan ankomst :)


(Nej mamma, jag är inte gravid!)
Ville bara skriva ner de här orden..


O just de, blev så glad idag! En gammal vän från gymnasiet som jag börjat prata lite med igen via msn skickade de här orden till mig idag: Verae amicitiae sempiternae sunt.
Det fick jag så snällt googla upp, o gissa att jag blev varm i hjärtat när jag läste vad det stod :) *tack*

Vårruset nästa! =)

Nu, äntligen, så är jag nog frisk från allt vad halsfluss o förkylningar heter! =D Så fr.o.m imorn, alternativt lördag, e det hårdträning som gäller för mig!! (Hårdträning för mig= kondition i minst en timme/dag fram till vårruset!)
Varför det står alternativt lördag så e det för att jag eventuellt ska hämta upp syrran & co. på landvetter imorn då de änterligen kommer hem ifrån USA. Deras treveckors vistelse blev, tack vare vulkanutbrottet, förlängt till fem veckor! Varken de eller barnen blev väl speciellt glada för detta.. Men imorn så äntligen kommer de. Förbannad vore den som skulle se till att de krånglar ytterligare!!!

Söstra mi o jag våren -08 (",)~


Lite vinterbilder från 2010






Överby, Uddevalla



En underbar dag ute på Överby, Uddevalla i början på mars 2010

Panik panik panik!!!

De e helt ***** sjukt att jag snart ska börja jobba! O då e de ändå bara 20% *haha* Måste ju änna skratta åt sig själv ju.. Den fjärde maj är min första kväll, andra för nya Jourcentralen över huvudtaget! Så allt är nytt nytt nytt! Som tur är (en av väldigt få gånger jag faktiskt har tur) så får jag jobba ihop med personer som jag jobbar! Både sekreterare och DSK är ifrån Södra Torget där nya JVC blir placerad. Så jag kan lokalerna och jag känner mina kollegor, bara läkarna som kommer att va nya väl så gott som varje gång, men jag e iaf bekant med några som går runt på chemat iaf!
Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser nästa tisdag närma sig med stormsteg. Alla är nya på det här (förutom läkarna typ då), men det är ändå nya rutiner för alla, nya lokaler (för de flesta) etc etc. Sen har jag helgen därpå som jag ska jobba med. C-A-A-tur är det (fre-lör-sön).
Så hoppas alla håller tummarna för mig då den fjärde maj då det blir premiär för mig på nya Jourvårdcentralen. Det verkade funka med o hålla tummarna när mitt flyg skulle avgå enl tidtabellen iaf! =) Vilket jag tacker enormt mkt för!!

O glöm nu inte o kommentara min nya fina blogg =) Med egenhändigt tagna bilder rätt igenom! =D


Prinsessan Madeleine

De har vart så otroligt mkt snack om denna stackars sessa nu de senasta dagarna i media. Men herregud, låt stackarn va! Hade jag haft samma möjligheter som hon att sticka iväg på de viset så hade jag nog gjort de. Rix fm hade en lista igår huruvida man tyckte sessan skulle fortsätta sitt liv... Men en sak undrar jag, är det bekräftat att han Jonas över huvudtaget faktiskt har haft umgänge med den här bruden alls? Så det inte bara är nån media-kåt brud som vill röra om i grytan lite, för då har svenskarna verkligen inte vart sjyssta mot Jonas!!
Små funderingar i vardan bara...

En tripp till Luleå! =)

I torsdags så åkte jag och lillan med flyg mot nordligare breddgrader. Närmare bestämt till pluggstaden Luleå. Där skulle vi hälsa på Linn-Plockepinn =D Hon är där uppe o läser till sjulgymnast. Så nu har jag vart där med!
Vi åkte rätt sent på em så när vi gick ner för landning i Luleå så hade vi världens vackraste solnedgång! De va som en avlägsen röd brand längs hela horisonten. Min kamera gör tyvärr inte bilderna rättvisa.. (E de så man säger?!) Allt gick iaf bra hela vägen fram och Linn mötte upp oss inne i stan när vi gick av Flygbussen. Lika snygg som vanligt va hon me, givetvis! ;) Vi knallade hemåt med en sväng in på ICA först o handla lite förnödenheter.
Sen vart de två dagar med mkt promenader, god mat o mys med film o lite skvaller :) Jag förstår Linn när hon säger att hon saknar våren nu.. För där uppe är det fortfarande kallt o en del snö kvar. Jag sa att jag kan skicka upp en tussilago med posten om hon vill det :P Ska kolla igenom bilderna jag tagit o se om man kan få in ett par stycken här.
Tack gulle-Linn för de mysiga dagarna! Va så kul o träffas igen. Går alldeles på tok för länge mellan gångerna!!!
Puss på dig!

Solnedgången i Luleå

Två brudar på stan

Promenadstråk vid vattnet

En liten djävul som följde efter oss...


Ibland är det bara lite jobbigt

Så svårt ibland o veta hur man ska göra med saker och ting som ligger utanför ens egna kunnande och värld. Men jag gör vad jag tror är rätt iaf och jag hoppas innerligt att den hjälp som nu ev kan fås, tas emot nu oxå. Jag vill ju bara väl! Och den där ev hjälpen hade ju inte funnits där heller, om den inte skule vara i behov heller?! Eller hur? Så om man nu anser att den behövs så borde man ju ta emot den här hjälpen med.. O jag är så nervös på vad svaret ska bli.. Knyter sig riktigt i magen på mig nu och jag önskar att personen i fråga hade vart i min närvaro istället så jag kunde krama...

*jobbigt*



Förbenade vulkan!

Eyjafjallajökull

Jag med många många fler är sura på den där vulkanen som tyckte att de va en bra tid nu att spy ur sig lite gammal rök.. (Va väl rädd för o få lungcancer kanske, vad vet jag..) Vilket leder till att min syster o man med vänner är fast, lixom många många fler, på andra sidan jorden!! De åkte till USA o skulle vara där i tre veckor. Mormor och farmor o farfar fick samsam bäst de ville om hur de skulle ha barnen dessa veckor. Och nu så dröjer det ev ytterligare 10 dagar från det datum de egentligen skulle vart hemma. De skulle landat igår kl 15.15, men icke sa nicke. De tog sig från LA till NY för att se om det skulle finnas nån chans till o komma hem lättare. Men de fick igår åka tillbaka till LA istället, då det inte finns några hotell eller dyl ledigt! Som tur e har syrran en släkting där borta som några av dem skulle vara hos iaf.
Barnen, fyra tjejer mellan fem (fyller det om två dar..) och 11 år sitter hemma o väntar på att mamma o pappa ska komma hem.. De har ju aldrig vart borta så här länge båda två innan och tjejerna tycker det är jättejobbigt. Usch!
Jag försökte sitta lite igår o se om man kunde hitta nåt så de kunde komma hem. Men de åker med nåt bajs-bolag som inte sätter in några x-flyg, eller om det är att de inte har några kanske, jag vet inte. Så därför tar det så lång tid innan de får komma hem igen. De hade kunnat åka med t.ex SAS, som är duktiga o flyger extra, men då måste de betala hela biljetten själva, och dem pengarna har de ju inte. Så det är väl som att välja mellan pest eller kolera.. Petra hade ringt igår o pratade med sin mamma, och hon vill hem nu! J*vla skit på ren svenks att de blir så här precis när de ska hem äntligen! Kunde väl skett strax efter de åkt iaf, så hade de hunnit lugna ner sig..

ARNE!!! skriker jag ut för att jag blir så arg.. Inte för att de hjälper, men de känns lite bättre iaf!

Ingen rolig mamma idag!

När man mår som jag gör just nu så har man absolut inget som helst tålamod med barn som inte vet vad dem vill... Oavsett ålder på barnet!
Man mår så j*vla skit när man var "dum" o sagt åt sitt barn, som ändå inte fattar varför man gapar på den att sluta o va tyst i bara fem sek så hon kan lugna sig! Då känner man sig som världens sämsta mamma alla gånger!
Jag la mig till o med i sängen med henne för att de skulle gå bättre, men nä rå! Efter två minuter så kom hon på att hon inte ville ligga ner likt förbaskat! Så då "slängde" jag ner henne i sin säng igen o hade absolut inget som helst tålamod kvar!! Tänkte, nä, hon kan sitta där en stund o gapa lite, hon dör inte av de.. Men när det allt som allt hade gått en halvtimme ca sammanlagt så kom då äntligen gubben hem. De va bara för honom till att ta sin protesterande dotter med sig! Och hon klaga ju inte på de direkt... Så nu har jag äntligen lite lugn o ro. Sååå skönt! Vill inte riktigt gå o lägga mig igen för o slumra, har redan gjort de en gång idag, oh så skönt de va! Men får så svårt att somna till natten sen om jag ska sussa mera på dan nu.. Så får väl försöka dega bort tiden lite genom att sitta här istället..
Gubben kom med mindre kul nyhet när han kom hem med. När han bytte jobb så tog givetvis chefen tillbaka mobilen som han haft i jobbet. Så de blev till o börja leta upp hans egna gamla. Jaha, o vart e den då??? Laddaren hittade vi, men inte mobilen.. Då visade det sig att hans misstankar om att Teo hade tagit den va sanna. Tyvärr.. För ett tag sen hittade han ena hemtelefonen i hans väska.. (Han försökte väl lura sina kompiar att han hade mobil) Så tog han pappas sen istället, som hade legat framme... Janne hittade den idag, eller om de va fröknarna på skolan som gjort de, de vet jag inte än. Va fan gör man med en sån unge som stjäl (upprepade gånger) hemifrån bara för att han ska visa sina kompisar att han har minsann oxå?!?! Han vet att sanningen förr eller senare kommer fram iaf. Vi har gått igenom de här såååååå många gånger, men det kliar väl för mkt i hans små sandiga o lortiga fingrar..? Jag menar, telefonen funkar ju inte ändå! Batteriet e stendött! Så han kan ju inte "göra" nåt med den... UNGAR!!! *morr* Orkar inte sånt just nu.. Ibland är det skönt att jag faktiskt kan tänka att "de där ÄR inte mina barn, jag kan strunta i det just nu o låta han ta det". Inte så jävla sjysst kanske, men med tanke på allt annat jag gör istället för de ungarna, så tycker jag att jag kan göra det!

Jävla tragiskt inlägg de blev idag då.. =/ Hmm, får väl hoppas de blir ett roligare inslag nästa gång!
Tjipp

Min älsklingsbus som jag konstigt nog kan få raseriutbrott på =/

Rösta på mina bikini! =)


http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=jagrngCPEbyzHR7n7MOkbwQR8LXm4kFaAlHlFIzKhn







Rösta rösta rösta!!! =)

Chokladrutor, varför måste de va så goda?

Jag hade nog kunnat smäcka i mig en sån hel plåt alldeles själv! Har några kakor kvar i frysen från farmors kalas i mars, o de är ju bara såååå goda! Har tatt två redan, men borde ju egentligen äta nån riktig lunch istället. Men de e ju inte lika lockande.. Vet inte vad jag kan hitta på till lunch heller så.. Tycker de räcker att man ska va kreativ för lillans del när det gäller mat. Hon e jätterosslig o snorig o febrig den stackarn, bara för dessa tändernas skull. Hon ville inte ha min hemmagjorda fisk- o potatisrätt, inte heller spaghetti o köttfärssås på burk, som hon gillar annars.. Så jag fick göra lite välling istället, vilket hon annars bar får inför natten när hon ska sova. Men hon va trött nu me, så de blev till o lägga henne igen o sängen. Hon har sovit rätt mkt idag. Fick lägga henne direkt efter frukosten igen o hon sov i en timme.

De e farligt när man går hemma o råkar sätta på TV:n, för har man otur så hittar man ett program som man verkligen fastnar för, i detta fallet "McLeoud´s daughters". En australensisk serie som jag har sett lite från o till innan, går ju på nian, ingen kanal man brukar titta på direkt så att säga.. Men nu vet jag att de programmet börjar 11.45 varje vardag... Inte bra... :)

Ne, vad ska jag äta då??
Hmm..

De e vår!! =)

Idag har jag nog nästan vart ute hela dan!! =) O de hqr vart såååå skönt! Halv tio redan så tänkte jag att jag kunde gå ner till Larssons o hämta ut de där biljetterna som gubben ska ha till Monster Jam på Ullevi i Gbg senare i vår. Ungarna va redan ute på studsmattan, så de fick me knalla med ner. Jätte härligt! Fick även ett par fina bilder o vårsolen..
Emilia somna till lite i vagnen o jag ville då inte gå in igen, så jag hjälpte Tindra me o sopa undan lite grus så hon kunde rita med sina gatkritor hon fick i julas. O så blev jag lite fikasugen, så fram me påskmust o lite bulle o kaka till oss tre! =) Mums! Grannen tjöta man lite me oxå, kändes bara som en helt jävla underbar o skön dag!
Sen fick man slänga i lillan lite mellanmål, o sen ut igen :o) Ner me lillan i vagnen igen o så dra bak till baksidan: Jag skulle utöka mitt lilla mini-land lite =) Beskärde ner krusbärsbusken (som för övrigt har väldigt VASSA taggar) o så till o börja gräva bort massa gräs/mossa. Våran gräsmatta förtjänar inte att bli kallas just GRÄSmatta, borde verkligen döpa om den till MOSSmatta!! Va där ute ett tag innan jag kolla på klockan.. Oj då, lite mat kanske? =/ Stoppar in huvet genom dörr'n o säger till Teo: Du, du kan ta o fixa lite korv till dig o Tindra! =) "Meen, måste jag?" "Japp, för jag e inte klar där ute än.." Jahapp..
Jag hinner inte mer än tillbaka till baksidan så öppnas altandörren: Kan jag inte få steka lite köttbullar o koka makaroner istället?
-Ja men självklart får du de!! =)
Så då gjorde dem de (vet inte hur många gånger de sprang i den där stackars dörren dock för o fråga om ditten o datten... Men de fixa det, helt själva!!) Jätteduktiga när dem väl vill så ;)

Färdiggrävt blev de tillslut, o sen va de dax för lillan o äta lite mat. Gubben kom hem o jag pep iväg o lämna av ungarna hos farmor o jag fortsatte till U-hamn för o hämta upp Miranda där! Hem igen o lasta på gubben o lillan för att dumpa av Janne i Svenljunga på after work, hem o mata lillan (igen) o sen åka o hämta upp de stora barnen hos farmor o nu e vi hemma! =)

Barnen har fått mat (o jag med för den delen) grillad kyckling me potatissallad bidde de :)
Nu ska jag gosa lite me barnen o gubben i soffan!

Puss o hej =)

Oj så mkt bättre de é nu!

Helt otroligt va kass jag har vart de här dagarna verkligen... Det känns verklligen i kroppen att man inte har gjort nåt annat än att vila o vila o vila! Knappt stuckit näsan utanför dörren på jag vet inte hur länge!!!
Mamma åkte hem idag på morgonen vid halv tio. TACK, igen för ALLT hjälp! Fick petat i mig lite frukost, ringt o grattar brorsan som fyller gubbe idag (30 alltså). Då spydde lillan en jätteblaffa, så jag tänkte; asch, kan väl lika gänra slänga henne i badet, så då gjorde jag det. Kläderna va ju bara till o slänga i tvätten.. Bada lite, sen lite mellanmål med riven äpple o kiwi, de va gott tyckte hon =). Sen va vi sååå trötta, så då la vi (läs hon) huvet på kudden o då passa mamma på att gå ner o ta sig en dusch! Oh så gott de va! Känner mig verkligen som en helt ny människa verkligen, inte långt därifrån iaf.. Har fått ätit lite lunch sen o kollat läget på "fejjan". Lillan ligger fortf o sover, borde nog vakna ganska så snart. Då ska vi promenera ner till Larssons o hämta kläderna från H&M som jag beställt till alla barnen (o nåt litet till mig om jag inte minns fel.. :o) Påsten är hämtat, och där hörde jag gny från sovrummet =)

Se om jag skriver lite mer sen. Känns nästan som jag har hur mkt energi som helst nu, fast ändå inte... På nåt konstigt vis =/ Jaja, pigg o glad e jag iaf, o hungrig.... (Åt inte så mkt av soppan som va kvar, inte riktigt vad jag va sugen på)

Tjipp tjopp

Mögel i halsen... Tack?!

Det har minst sagt varit några händelsefulla dagar nu under påsk.. Och långt ifrån allt har varit roligt.
Ända sedan i torsdags då gubben o jag skulle börja med köket o få de klart har jag vart konstig i kroppen. Men jag har knaprat Alvedon o sen kört på i 100 knyck iaf. Köket blev klart precis när bror med familj + mamma kom innanför dörren på fredagen strax efter fyra på em. Men då var jag precis helt slut i kroppen. Jag kände mig verkligen inte frisk nån stans i kroppen! Jag tog tempen på mig o då kröp den sakta närmare 38 grader. Jag frå känningar typ direkt den går över 37,5. Lite sjukt att man kan känna så mkt på så lite egentligen..
Iaf, jag ville ju ändå umgås me min familj nu som va hemma på besök över natten, så jag pilla i mig mer alvedon o försökte va lite social. Kunde inte förstå varför jag hade feber, o bar lite ont i halsen?! Lördagen kom tillslut, jag mådde ingen vidare då heller.. Men Janne o mamma beslutade sig för att ta tag i maten som skulle göras *tack snälla underbara mamma som ställer upp i ur o skur* Jag blev lite människa mitt på dan efter ytterligare mera alvedon så jag kunde skära upp frukten till efterrätten iaf o medverka på middan. De va ganska smärtfritt o smidigt. Sen började folket dra sig hemmåt o de va bara vi fem kvar här hemma som skulle va här... Mådde inge vidare på lördagkvällen o på söndag morgon efter att ha fått sovmorgon så tittade jag mig i halsen, och de va ingen vacker syn... Därav titeln.. Jag hade/har tjocka vit-gula beläggningar på båda mandlarna som var ännu svullnare o ömma än tidigare. Ringde 1177 och fick en tid på AVC inne i Borås iaf. Fick träffa en av "mina" läkare från jobbet som hade jour där. Han tittade skeptiskt på mig efter att ha sett halsen "Har du sett hur du ser ut?" -"ja, de va just därför jag åkte hit..." Jag var helt säker på att de var vanlig halsfluss jag åkt på med tanke på de vita beläggningarna, men han trodde t.o.m de kunde vara körtelfeber! Neje!!! De vill jag ju inte ha. Så prover blev de iaf, men dem blev vi ju inte klokare av! Monospoten(=körtelfeber) och Strep-A(=halsfluss) var negtativ, mina vita blodkroppar var normala, alltså inte förhöjda som man trodde de skulle vara. Det ända som visade nåt var CRP, ett infektionsprov, som var högt. Och med dem höga siffrorna så visade sig att de skulle va nåt bakteriellt, inte virus, vilket körtelfeber är. Ett virus alltså... Så då e frågan: Vad har jag?? Visade min kära sambo hur jag såg ut: Blää, de ser ut som mögel! TACK! Kåvepenin fick jag iaf. En rejäl dos me! Det måste nästan vara halsfluss, men inte grupp A, de finns andra grupper, t.ex C eller G eller nåt. Så hem o knapra Kåvepenin. Ville ju vid det här laget inte äta riktigt vad som helst eftersom det gör så ont i halsen.. Så inga stora chipsskålar o sånt gott inte! Inte ens bubbelvatten va gott i halsen! Så så gott som hela resterande söndan låg jag i soffan! Vet inte när jag kollade så mkt på TV senast!! Tror det är pga av detta som jag har så vansinnigt ont i nacken! Har ju legat rätt upp o ner me kuddar bakom rygg o nacke för att bara slappa, men jag är inte riktigt van vid o ligga så länge... Så inte det ena utan de andra... Min älsklingsgubbe va snäll o gjorde potatis- o morotssoppa till mig iaf, de va gott.

Då kom man till lilla dilemmat: Påskhelgen är slut imorn... Vad gör vi? Gubben ska börja sitt nya jobb på tisdag, inte så kul o börja med o vara hemma för "sjuk sambo" då kasnke... Ringde mamma o kolla om hon jobba, vilket hon givetvis gjorde... Jahopp!
Men så hände de nåt, min kära mamma ringer o säger: Jag är framme om en timme, behöver jag handla nåt?"
Tänk att hon är en sådan otrolig ängel att det inte alltid finns ord till det! Hon kan driva mig till vansinne ibland (men de tror jag är medvetet från hennes sida) men ändå så gör hon en sådan upproffring för oss. Åker alla 17 milen hit o säger till sitt jobb att hon inte kommer på ett par dagar! Tack, älskade mamma för det.

Jag har alltså inte ens bytt blöja på min egen dotter på snart tre dagar! Annars e de så gott som alltid jag som gör de... Så nej, jag har INTE mått så bra de här dagarna! Haft upp till 39 grader från o till hela tiden. Idag, tisdag, är första dan som jag är feberfri! Så Kåvepeninen måste då hjälpa iaf.. Så imorn kan kära mamma förhoppningsvis åka hem igen till vardan.

Nu ska jag fortsätta kurera mig. Mamma gör en ny omgång med potatis- o morotssoppa till mig.

Center vs. Plopp

Ärligt! Vad är skillnaden på de två egentligen?? De kommer ju till o med från SAMMA ställe!! Står på båda omslagen: "Från Ljungsbro with love". Och jag kan härmed konstatera att de smakar då likadant! Åtminstonde i min mun!! Så de så...



Nu j*vlar är snickar-Karlsson igång!!

Haha! De trodde jag verkligen aldrig om mig!! (O säkert inte nån annan heller...) Men idag så har jag o gubben hjälpts åt i köket för att de ska hinna bli nåt sådär klart tills på lördag!! Så han åkte o hämtade golvet o jag började me o skruva ner resterade gångjärn och fronten på lådorna som satt kvar. Hem kom han o de va bara till o sätta igång!!! =)

Så det här har duktiga jag gjort idag:
Använt skruvdragare
Monterat ner fronten på lådorna
Använt sticksåg
Mätt upp rätt längd på klickgolvs-skivan
Lagt klickgolv
Satt tillbaka några av golvlistorna
Vitbetsat panelen som var kvar

Duktigt va!?!? Jag kan säga att jag har ALDRIG vart i närheten av nåt utav dessa grejer innan, så jag känner mig JÄTTE STOLT över mig själv idag! =) =) =)
Gubben har målat luckorna nu, så imorn kan de sättas upp, (med sina nya gångjärn) så man slipper se ALLT som är i skåpen, för det är ingen vacker syn....

Damn I'm great!!

Full renovering!!                     Lillan hjälper till           Ni kan ju jämföra själva..

RSS 2.0