Lite olika bilder =)

Så här ser det ut när man röjer där nere nu!!

Så här ser det ut nu i källaren! =/ Detta ska alltså bli vårat sovrum...




Våran lilla älsklings allra första bulle!



Älskade Pysan sitter o vädrar o vårluften



Påskdekorationen på stora bordet =)



Jag med två av mina älsklingar


Blocket.se

De är så vansinnigt fula på Blocket va! Jag har en hel drös med barnkläder + lite mammakläder som jag tänkte lägga in o sälja. O så täntke jag va lite smart o skriva med en massa plagg på en beskrivning så att säga. Men nääää då! De gick inte! "Du har beskrivit mer än ett plagg" Mm, men nu e de som så att jag vill inte lägga in hur många annonses som helst!!!! Kan förvisso lägga in Nio plagg åt gången, men jag säljer ju dem paketvis givetvis! Inte styckvis!!

*arg*

Regn o bara regn, kan gömma mina tårar (Eva Eastwood)

Tyckte den titeln stämde in rätt bra på dagens väder.. Men de e rätt gött ändå att snön regnar bort nu. Kan bara hoppas på att de tar lite på de där enorma snöhögarna nere vid lekplatsen me... E ju inte en hög som är där nere. Vi här på gatan är övertygade om att de kommer o ligga kvar till midsommar! Då förstår ni hur mkt snö det verkligen är!!

Sitter o väntar på att vct ska ringa upp snart, typ nu.. Undrar om lillan har åkt på nån infektion eller så. Hon hade assegt snor som knappt gick o suga ut me nässugen o jag tycker hon luktar lite illa i munnen oxå.. Kan ju bara va dålig andedräkt me iof.. ;) Men hon har ju ändå haft feber nu sen i lördags, så tyckte att jag kan ju ändå kolla upp de. Förmodligen så är det inget, men de e ju inte så kul om hon ska vara sjuk till helgen när bror o dem kommer o vi ska mysa.. =( Hon är vid gott mod iaf. Sitter på golvet o leker med en liten tygboll där hon försöker bita av kardborren på snöret. (Den ska egentligen hänga i en båge till babysittern.)
O trött e hon me, men hon tokvrålar om jag lägger henne i sänge. Så hon får väl hållas då.. Så länge hon e nåt sånär nöjd så e jag nöjd. Fick lite alvedon förut, efter jag hade misshandlat henne med nässugen (den är INTE populär!) Gröten ville hon inte äta upp heller.. Så man märker ändå att hon inte riktigt e sitt vanliga jag.

Hoppas övriga läsare har en bra dag! =)

Renovering, påskpynt och feberbarn

I fredags så bestämte vi oss för att göra ett ryck här hemma! Lastade ett slät fullt o körde till tippen bl.a. Vi började röja ut alla j-vla bräder som sitter på väggarna där nere i källarn! Så nu ser det inte ett dugg mysigt ut kan jag säga! Haha.. De e bara gråa betongväggar o betonggolv! ;) Mysfaktorn är (inte) på topp! Hehe.. Sen när vi gjort de så tyckte Janne att en sväng till IKEA skulle vi nog ändå hinna med. Så iväg bar de till Bäckebol i gbg. Vi skulle ha köksluckor och golv till köket. Det blev ingetdera kan jag säga med en gång... Det visade sig att deras luckor (givetvis) är förborrade med gångjärn som inte stämmer överens med våra skåp alls. Så vi fick ta plan B o så får Janne måla de befintliga luckorna istället... Gångjärnen skall inhandlas (förmodligen) på Länghems kök o golvet fick bli ett 20 kr dyrare från Svenljunga golv. Det som fanns på IKEA va inte snyggt! De nästan lite epilepsivarning om man skulle släppa ner Emilia på de golvet.. Alldeles på tok för plåttrigt! Så det va bara bänkskivorna i valnötslaminat o ett par kuddar + ett par små grejer till lillan som följde me hem från den trippen..
Jag hittar tyvärr inte kameran, tänkte lagt upp en bild på hur de ser ut där nere, för det är verkligen INTE gästvänligt! Men jag har en bild, i huvet alltså, på hur snyggt o bra de kommer o bli när de väl är klart!

De va fredan de ja... Hmm, va gjorde vi igår.. Janne försvann iväg me lillan hela fm (jag fick inte följa me för han va tjurig! haha) sen va de mera slapp o sen va det middag inne i Borås på La Copita. Svärmor o svåger hade fyllt år, så förstnämnda bjöd oss alla + Kaj + fam på middag. Det tackar vi för! =) O sen va de hem. Janne fick börja baka bullar (hela 90 st bidde de) till loppisen o tipspromenaden som miniorerna höll i idag o jag gjorde back-up-frågor till tipspromenaden.. Lång historia de där.. Kan säga att de behövdes inte användas iaf.. O idag har de då var tipspromenad/loppis o slapp för hela slanten! Nästan iaf.. Jag knipsade lite björkris o har gjort sååå fint på framsidan!! Fick åka iväg till Ica o köpa nya fjädrar bara, för de gamla va spårlöst försvunna!! Fanns inte alls där de borde ha legat iaf...  Men ack så snyggt de blev! Borde bli inredningsarkitekt!! (undrar om de blev rätt där! =/) Ville ju göra lite fint nu när Påsken är i annalkande o vi ska ha gäster här på självaste afton ;) Ska bli mysigt på fredan när Johan me fam. o mammsen kommer o sover över. Ska bli superkul! =) Ska bunkra upp me lite från vitrinskåpet o lite spel! Hihi... Vem vet, mamma säger nog inte ner till en B52:a... :P
Ja just ja, ska ha hand om hästarna på lördag o söndag me. Gunnel ska ner till stugan o vårstäda lite o få sig lite sovmorgon samtidigt. Så då får pållarna va med mig =) Mysigt värre hela helgen!
Jag tar förresten gärna emot tips på vad jag kan hitta på till middag! För- o efterrätt har jag redan fixat. Men de står änna stilla i mitten där =/ De blir väldigt likt som förra året; förrätt - ägghalvor med rom/räkor + en brödbit till o efterrätt blir Gino (har man inte provat de, så måste man göra det! För jösses så enkelt, o så vansinnigt gott!!! Klicka här - www.arla.se - och sök på Gino.)

Nu ligger mitt feberbarn o nanar, de två större grisarna tittar en stund på TV innan de blir kvällsmat o sängen. Tror det är den här klassiska "tredagarsfebern" (va de nu egentligen är...) som spökar. För hon har ju precis fått sina två övre tänder, för så gott som en vecka sedan, tror inte de e fler tänder.. O hon hade då ingen feber när hon fick de första fyra heller.. Men hon verkar va vid gott mod ändå. Jag skulle då rakt inte må bra om jag hade 39,4 i temp! Då hade jag legat i svår frossa i sängen o jämrat mig för fullt! Men inte hon inte... Ne då, lite kinkig o mammig, men inte värre iaf.. Fick gå upp vid 5 i morse o ge henne alvedon, så somna hon om gott sen. Min lilla plutt.
Ne, om jag skulle ta o hänga upp tvätten som jag la i imorse kanske? Gudars va seg jag e....

Tjipp tjipp =)

Mumier o charmtroll

Idag har då allt lillan vart duktiga. En stund efter frukost så ville hon tillbaka o nana en stund till. Så då tänkte jag att då passar jag på o börja greja lite där nere. Jannes styvfar hade den brighta idén att sätta upp en h-vetes massa spåntskivor (vet ej hur de stavas) övre ena långväggen i ett rum där nere + i Pekkas gamla rum. Så det skulle jag börja riva ner, med hjälp av en hammare o mejsel! Men så e de ju som så att de rummet har fungerat som "skräp-rum" för oss ett tag nu, så jag fick först flytta på lite bord o annan bröte så jag kom åt hela väggen. Så försökte börja med listerna som satt runt om (både i hörnen o vid taket...) för att sen börja med första brädan (de sitter då horisontellt, o inte lodrätt!!) Men för att få bort första listen i ena hörnet va jag tvungen o flyta lite till på ett bord där.. O där, på golvet, ser jag nåt litet, ihopkumpet o torrt. Sparka det närmare ljuset o får ett litet äckligt utrop ur munnen! Det är en gammal äcklig mumifierad stackars GRODA!!! Den saten har la hoppat ner där i somras nån gång när dörren till garaget stått öppen o Pekka bodde där nere.. O sen hitta den inte ut givetvis.. De va nog en långsam död den gick till mötes den stackarn ='(
Men livet fortsätter för oss andra, o brädfanskapen kommer inte ner av sig själva, så de va bara till o sätta igång me o bända ner skiten! O de va inte de lättaste ska jag säga! Fick bröta o greja ordentligt ett tag där o de vakna ju givetvis lillan av, så de va bara till o knalla upp igen o ta hand om henne. O då va de raskt på me bra kläder o skor, ta med hörlurar till fånen o ge sig ut på en joggingmarsch me vagnen! =) De vaaa ju såå gott väder!! Men blåste lite kallt när man hade lite högre tempo.. Mötte några från kyrkis på vägen, o deras mening va att jag inte var riktig klok! haha! Ut o springa, o med vagnen dessutom! Men de gick ju kanonbra! Så tänkte jag sen när jag ändå va i farten: Äsch, jag tar en sväng till gymet me!
Väl där så va de några pensionärer o en ung kille som va duktiga o tränade för fullt. Jag körde lite rumpa/lår för att sen ta lite överarmar. O då kom de givetvis en nyfiken dam-pensionär som ville titta på den lilla.... Åh jo då, nog charmade hon henne alltid! O sen kom de en väninna som ville titta lite me. Så då va de två st hon kunde charma loss ordentligt! Haha.. Mitt lilla charmtroll <3

Kort stubin just nu

Ibland så är jag verkligen inte gjord för familjeliv! Har så vansinnigt kort stubin! Och när den ena saken överlappar den andra, då blir jag tokig! Orkar fan bara inte! De e då man vill sticka iväg o bara skita i ALLT! Bara för en stund o sen när man kommer tillbaka så har allt löst sig... Tänk va bra de vore om de va så....

Men jag var riktigt vårglad för en stund sen. Barnen fick komma hem lite tidigare idag eftersom jag tog Teo till tandläkaren idag.  Så väl hemma, kände jag att de kröp lite i kroppen, så jag satte Emilia i Tindras gamla vagn som jag har svabbat av (ska ha den när jag flyger upp till Limpan i Luleå), ungarna hade tatt ut sina cyklar o greja o trixa med dem o solen lös o de va bara så underbart o gott ute. Jag njöt verkligen av o få va ute en stund.. Jag tog fram de två trätunnor som jag ska ha på framsidan o fyllde upp dem med lite jord, så kan jag börja plantera i dem snart! =) Längtar såååå.. Trappan är ju redan fixad nu, så ska fylla ut marken lite me nu bara. Hittade ett par skit snygga höga svarta krukor som hade vart perfa! Men de kosta 399:- o då va de inte lika kul längre.. Ska se om de finns nåt liknande på Fyndlagret i Tranemo till bättre pris.. Inte över 300 iaf får de gå på! vill ju ha två så.. =/ Suger så att allt ska kosta så jävla mkt hela tiden bara för att man vill ha lite snyggt runt omkring sig!

Så om nån vill ge ett bidrag till min trädgård så vassegó! =)


Tagna från trägårn i sommras
längtar bara lite...

Frusna fötter o grubblerier

Asså, de ska bli så sjukt gott att få värmeslingor i ett sovrumsgolv när vi väl börjar göra iordning där nere!! Fatta va gött o slippa sätta ner fötterna på ett iskallt golv! (Vilket jag gör nu.) Ser riktigt fram emot o få börja greja faktiskt, då ser man att det händer lite =) I helgen ska vi försöka fixa hem luckorna till köket så blir de klart me. Kommer bli sån otrolig skillnad! Från hemska furulaminatsluckor till helt vita, matta, snygga med fräscha knoppar på. Såå mkt bättre o snyggare o fräschare!!!
Det som är mitt grubberi i allt de hära e nu då: Bil + resa.. Eftersom vi har bestämt oss nu för att satsa på o lägga ner tid o pengar på huset så kommer vi ju givetvis inte ha några pengar till att resa nån stans i höst! Och den andra grejen är bilen. Och då snackar vi inte om vilken bil som helst! Utan en Cheva Brookwood -58. Det är den bilen som min svåger sålde för x antal år sedan som han vet är aktuell till försäljning om man budar. Både jag o Janne har pratat om den här bilen många gånger o vi vill ha den båda två! Så, då kommer man till frågan; ska man ta ett större lån o köpa in den här underbara bilen till hushållet? Jag sa till Janne att om jag får köpa bilen, så e jag nöjd. Då ska jag inte tjata om nån resa! För då kan man köra omkring i den här underbara, fina bilen istället hela sommaren! O jag börjar ju o jobba lite smått nu me, så då får väl de pengarna gå till lånet på bilen helt enkelt.. Mitt förslag var att bilen står på honom eftersom försäkringen är såå mkt billigare på honom) o så betalar jag den... Vill ju så gärna! O nu e ju våren på gång o allt, helt rätt tid o köpa nu!
Så Janne får fixa iordning de där åbäket som står i garaget (en Opel cab, om nån är intresserad!! bara till att ställa på den o tuta o köra, är en ruta som skall fixas.) så har man lite kosing där o lägga till!

Jag vill nu!!!!!!! Annars känns det som om det inte kommer o bli av... Blir bara utdraget o VIPS så va hösten här! Ne, det får ske NU!!

http://bullheads.jalbum.net/Bullheads%20bilder/slides/bookwood58.html
detta är en länk på hur den bilen vi vill ha ser ut.

??

Nu äntligen har vi bestämt vad o hur vi ska göra här hemma! Eftersom planerna med o flytta tillbaka mot Uddevalla går hejdlöst trögt, så har vi bestämt oss för att satsa ordentligt nu på huset istället. Om inte annat så får vi ju tillbaka det om vi väl säljer en vacker dag!
Så igår bestämde jag att jag o janne tar o flyttar ner till källaren o så får vårat rum bli all-/lekrum till barnen. - Jaha sa janne bara.. Han hade inte så mkt o välja på ärligt talat. O som den karl han är så måste han ju tänka lite på  nya idéer som kommer bara sådär! ;) Så idag när han kom hem kläckte han sina idér:
Vi röjer iordning där nere gemensamt (för det är mkt o göra!!!) o så gör han iordning golvet med värmeslingor i, istället för att ha element då.. o så ska vi investera i ny värmepump, o då blir de typ två st, så det kommer bli en även i tvättstugan me. så slipper vi ha avfuktaren där inne.
Jag tror detta kommer o bli så jävla bra rent ut sagt! Vi är ju ändå bara i vårat sovrum typ när vi ska sova ändå.. Så gör vi iordning allrumet med TV o bar o grejer! Nytt golv ska vi lägga o fixa iordning trappan me. Den där hemska gröna mattan som är där ska BORT!
Tanken för vårat rum är då att vi antingen gör iordning våningssängen.. eller så hämtar vi hem en säng från Marcus, som e typ som en dagbädd/soffa.. eller vad de nu heter. Så kan besökare sova där inne istället för i bäddsoffan i v-rumet =) Skitbra!

Ne, nu har jag tjötat me Marcus i nästan en halvtimme (för o kolla om de skulle göra sig av med bädden eller ej) o nu kom gubben hem. Så får mysa lite med honom nu.

O visst sköveln! De e ju tisdag idag! Det kan bara betyda en sak: DESPERATE HOUSWIFES!!!! =D

Några säkra vårtecken

Har de senaste dagarna spanat in några absoluta vårtecken!! =)
#1 - Man hör fåglarna kvittra mkt mer nu på morgonen
#2 - Igår såg jag en snubbe på motorcykel
#3 - En kille som gick i SHORTS! Va ju ändå bara +4 eller nåt.. :P

O så har man ju hört på radion att den första tranan har landat vid Hornborgarsjön och en tussilago har skymtats i Stockholmstrakten. =) Så våren är på 'g' (",)~ Hihi


Hittade den här bilden. Den är ju bara för söt!!!


Drömmar o dagens göromål

Hade en jätte verklighetstrogen dröm inatt/morse. Jag drömde att det kändes som om jag var gravid! Fastän att jag har min hormonspiral så kändes det verkligen som om jag var det. Man kunde känna lite försynta rörelser inne i magen o magen var även lite större än den borde vart. O tankarna gick verkligen runt i huvet på mig (i drömmen alltså) "men hjälp, så här kan de ju inte va?! Jag har ju spiralen... Men de känns ju verkligen som om det är nåt inne i magen.. Precis som när Emilia låg där!" Jag kände på magen o dagdrömde lite om bebisen som verkade ha slagit sig till ro i mig. "Hm.. Ja, men varför inte? Men vad skulle Janne säga då? Han vill ju inte ha fler... =/ Men jag vill nog lite ändå?! Eller, men, jag kan inte 'ta bort' de heller, de skulle inte funka bara!" Och så kände jag lite mer på magen (som helt plötsligt var större) och så... kom det en jätte "blup"! Kan inte förklara de bättre :P Men ungefär som när bebisen snurrar runt o gör stora grejer inne i magen. Då, precis där, visste jag att de va ett litet knyte där inne.. O nog var jag glad alltid. :) Men så var det ju bara en dröm oxå...


Nog om det :) Idah har jag vart jätteduktig o effektiv tycker jag! Va på kyrkis mellan 9.15-11.15. Sen bar det hemmåt o började fylla bilen med en massa skräp o skit som skulle på tippen som har legat där nere. Tuta iväg till tippen, som var STÄNGD! Jag var där 12.10 typ, o de öppnade inte förs kl 13... Så åkte tebax till Svenljunga o tog lite o äta, jag o lillan. Sen tillbaka igen o tömde bilen på allehanda skit. Tuta hem igen o fylla bilen på nytt, lillan hade somnat så jag tänkte att då kan jag köra en vända till när hon ändå sover. :) Så blev det så. Hem igen, in o kissa, tog en titt på trappen.. "Hmm, de där döda blommorna ser sådär lagom kul ut!" Äh, va fan, körde till Blomsterlandet o köpte in lite nytt. Hem o plantera om i mina fina trapp-krukor, efter att ha gett lillan mat då.. :P O sen helt plötsligt så va kl halv fem! Yajks, de kommer ju hem snart.. MAT???!!! Hm, fanns spaghetti o köttfärssås i frysen. Sicken tur!!  O så jag börja plocka på bänken som av nån anledning vägrar vara städad.. Så nu är det fint där igen! =) Duktiga mig *klappar på axeln*

Så, där va min dag :) Händelsefull va? ;)

Min lilla skrutt, tre äpplen hög

Jag sitter ibland o tittar på min lilla älskling som nu börjar bli stor. Hon blev sju månader den 11 mars och tiden fullkomligt bara springer iväg. Hon ställde sig upp första gången i spjälsängen på hotellrummet i Skövde den 13 februari, o sen dess så har det gått i en rasande fart! Hon började sätta sig upp själv, krypa ordentligt, börja kravla sig upp för allt som fanns att klättra på, ränna efter Pysan (katten) som är sååå spännande, för hon e "ja-ja" :)
Innan satt hon på golvet med benen rakt fram som i ett "v" o bara satt där med händerna ihop o titta sig omkring. Nu står hon o håller sig i vardagsrumsbordet o "pratar" samtidigt som hon utforskar sin omgivning mkt noga. Smakar lite på bordet, gungar lite med knäna o går lite krabbgång. Ner på golvet, upp igen, för att sen gå ner på golvet igen o krypa iväg till första bästa leksak. Undrar vad som rör sig i hennes huvud egentligen. Vad o hur hon tänker o uppfattar saker o människor i sin omgivning.
Jaha, nu har hon lyckats o krypa under stolar o bord o står där under stora bordet o knorrar o gastar för hon vet inte hur hon ska ta sig därifrån... :) Så nu gick hennes snälla mamma o la henne i sängen för en tupplur...




 

 

Ha en trevlig söndagkväll alla :)


Släktkalaset =)

Ja, då va de då gjort iaf! Och även farfar var med, så vi va kompletta! Det var toppenkul de här. Få se alla sina kusiner, o spana på kusinbarnen som ploppat ut under förra året. Se hur de växer o knakar o få se hur gamla ens fastrar o farbröder börjar o bli! Haha!! =) Tyvärr så fattades en av farbröderna på grund av vissa omständigheter.. Så de fattas ju en på syskonkortet dessvärre. Men men, inte så mkt o göra åt saken.
Håller just nu på me o ladda upp några bilder till FB: http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=360370401813&view=user#!/photo_search.php?oid=360370401813&view=all
Det är meningen att alla släktignar till min farfar o farmor ska gå med i denna sidan! =) Se hur många vi blir! Har släktingar uppe på Åland o i USA bl.a. Hade vart kul o ha ett mega kalas nån gång kanske! :P Haha, ojoj, vill inte veta hur många vi skulle bli då!! =S

Så de blev en omtumlande dag för oss. Iaf för mig o mina systrar. Vi är alltså fem barn med fyra olika mödrar.. Haha.. Så för den som är smart så kan den lätt räkna ut att det är vår fader som har lite svårt att hålla sig till en käring... Vi har väl ingen överdriver bra kontakt direkt med denna person. Det är bara våra två bröder som har en fungerande kontakt. O min äldsta bror har jag inte träffat på tio år, på förra kalaset då farmor fyllde 75. O jag kommer ärligt talat inte ihåg så jättemkt från de kalaset...  Bara några mindre missöden som kunde skippats. Men de e en annan histora =)
Men de va så kul o se hur stora min äldsta brors båda töser hade blivit. Jättefina tjejer båda två! Va så kul o se. Sicken tur ändå att man har den häringa "fejjan" så man kan bibehålla kontakten lite bättre! Så i det stora hela så var det ett ganska roligt o lyckat kalas, men tröttande... Alla barnen somna gott i bilen sen på väg hem efter att vi hade fått lite mat i magen.

Vill passa på att säga ett stort tack till bl.a Faster Evy o Tina som ihärdigt tog tag i uppdukning, kaffe, tårta o disk! Stor kram till båda två!!!

Jag o farmor

Jag o farmor, 20 mars 2010

Imorn smäller det: släktkalas!! :o)

Ute i Stala församlingshem kl 14.00 ska vi fira min farmor som fyller 85 år på söndag, 100321. Så alla barn, barnbarn o barnbarnsbarn kommer + hennes syskonbarn. Kommer bli jättekul de här! Tyvärr är det några få som kommer o fattas.. Ett par kusiner som befinner sig på annan ort och två ytav hennes syskon barn som inte kunde. Men annars så ska de nog vara allihopa. Jag hoppas innerligt att även min äldsta halvbror kommer nu. Han har inte hört av sig så.. =/ Men jag har iaf skickat inbjudan om det + ringt innan, så han vet iaf att det är idag + att det är typ 200 meter från där han bor.
Synd att farfar inte kan joina oss en stund, han är för dålig.. =( Har inte sett honom på många år, o är rädd att jag inte får se honom nån mer gång innan han står vid Pärleporten kanske. Men är inte säker på att han minns mig heller så... Min kusin (som ändå träffar honom kontinuerligt) är osäker på om han känner igen henne... Sitter i rullstol, tror han har Alzhemiers o e så gott som stendöv så.. Är väl inte så jättekul för han o sitta o titta på alla andra heller kanske.

Men men.. Hoppas bara mina kakor blir godkända imorn! Har slitit som ett as med dem iaf!!! Så nåde den som vågar säga nåt negativt!! (¨,)~

Undrar hur många vi blir egentligen.. Nu ska vi se: Om vi börjar med andra generationen så är det: Kickan - 2, Evy - 3, Erik - 3, Lena - 0, Tommy - 5, Stellan - 3, Carina - 3, Jörgen- 2. Då blir det så här:
8 + 21 = 29 + 19(barnbarnsbarn) = 48 + 3(syskonbarn) = 51 + respektive! Oj så många de bidde... :P Så får man ta minus 6 st som inte kommer då tyvärr.. Men oj så kul de här blev! De va nog tur vi inte tog med hennes syskonbarnbarn oxå! För då hade vi blivit mååånga fler! =D
Så, om ingen fattade nu alltså då..: 8 barn, 21 barnbarn och 19 barnbarnsbarn + 3 syskonbarn är det som kommer med sina respektive och familjer! =)

Farfar Vendel Carlsson

Farfar Vendel Carlsson

Farmor Gunborg Carlsson fd Lindberg

Farmor Gunborg Carlsson fd Lindberg


Oj oj oj sicken dag...

Ja idag har det verkligen gått i ett hela tiden! Ungarna va duktiga idag iaf o fixa sin egna frukost o pallra sig sen ner till skolan. Då pallrade mig jag upp tillsammans me lillan som vart vaken o huserat i sängen en stund. Dax för frukost. O sen va de till o röja undan här hemma. Lillan gick efter mig o dammsugaren för o se så jag inte missa något :) Plocka undan på diskbänken (som för övrigt är överbelammrad igen..), svärmor kommer o tar hand om lillan medans jag åker ner o klipper mig. Jaha, de tog inte kort ne, åka till Larssons o ta ut pengar, åka till skolan o hämta tindra som sluta kl 11, tillbaka hem o fixa nån lunch till Tindra o lillan. Åka igen o hälsa på gubbsen som just nu e på en superstor lagård som precis har öppnat lite grann. Titta på fina kalvar bl.a. o kolla på de supernya superdyra mjökningssystemet. Jättefräckt! =)

Puss puss :-)
Sen va de tillbaka till Sexdrega, hämta Teo som slutade kl ett. Hem o mata färdigt lillan som uppenbarligen inte va hungrig förut. Kidsen spelar lite spel. Börja klippa Teo (efter att ha sprungit runt o upp o ner i hela huset efter den förbannade laddaren till trimern). Sen fick de duscha o jag började med o göra kakorna för morgondagen (tror de blev bra =/). Göra lockar i Tindras hår medans kakan står i ugnen. Jaha, de kasnke behöver äta nåt me innan de knallar iväg på Disco! Hmm, vad göra... Varm macka fick de bli! Snabbt o lätt! =) Fortsätta me kakorna o glasyren.. Har gjort chokladrutor/kärleksmums. Så nu står disken o bara skriker på diskbänken, typ... Kidsen e på discot o lillan går me gällivarehäng o gnyr ;) Gubben ska klippa sig nu kl 18, så han e la hemma om en liten stund.. Phu! Sicken dag... Nu blir de till o göra färdigt de sista i köket o sen e jag fastklistrad i soffan resten av kvällen!!!!


My new haircut :)





En lite seg vardag med brighta idéer på kvällarna...

Igår satte jag inte min fot utanför dörren alls! Tror jag iaf.. =/ Ne, de gjorde jag nog inte... Svärmor va här en sväng igår, hon ville ha hjälp med att ringa till LaCopita o boka bord till nästa helg. Hon o Pekka (svåger) har fyllt år nu, så då blir det middag på restaurang =) Tindra är hemma idag med, febern va uppe på dryga 39C igen igår em.. Får hoppas på att de håller sig i chack idag så hon kan gå en stund imorn iaf.

Igår kväll när vi låg i sängen o precis skulle börja gosa med John Blund så börja mitt huvud o spinna på idéer bara sådär rätt upp o ner. En jättebra idé verkligen! Jag riktigt såg hur pengarna rulla in.... En helt vanlig bärsele (som man har bebisarna i på magen när de e små o man inte vill ha vagn alltså) MEN(!) nu kommer det; man kan modifiera den lite smått så VIPS så kan du ha det helt plöstligt itne så lilla barnet längre, praktiskt o smidigt på ryggen istället. E ju jättebra o ha när man inte kan ha vagnen på vissa ställen. T.ex skogen eller liknande. O så viskar jag till gubben:
Du.. "Mmm.." Jag har en JÄÄÄÄTTEbra idé! "Mmm..." O så förklara jag de jag precis skrev nyss... "Du menar som Babybjörn?" Ja, fast man kan göra om den till em ryggsele, eller vad de nu heter... "Mm, men de finns redan.."

Meeeeen! *suck* O jag som såg dollartecken =( (För att citera mig själv) Alla brighta idéer jag kommer med, finns ju redan! Fan, jag e lite efter =/ För några år sedan kom jag på att man borde ha vinrutetorkare som går igång av sig självt när de blir blött! Gööör smart! (Nee, de finns redan, hör man igen...) O sen kom jag på en bright idé igen: Strålkastare som följer vägen! Ja, de finns inte =) "Joo, de gör de..." Meeen! Skit då...

Ett avbrott i vardan: Gunnel ringde precis o tjöta lite. Hon undarde om jag kunde ta hästarna på Påsk. Ja visst, inga problem säger jag! =)

Ne, nu får man väl se till o göra nåt kanske.. Ringa LaCopita t.ex... :P

Ett par dagar i hemstaden

I söndags så åkte jag o lillan via Götet o hämtade upp sis Linda för att bege oss mot UDDEVALLA! =) Hon ville sååå gärna kolla in Överby, där jag växte upp och hon spenderade en del helger o lov där som liten. Sa att hon skulle bereda sig på en chock! Då det definitivt inte ser ute som de gjorde då när vi va små.. ='( Så vi bestämde träff me brorsan o lilla Vilmis-hjärtat där ute vid lagår'n! =)

Det var helt underbart väder så vi gick bort till Lanesund o en liten bit till ute på knastrande isen innan vi vände åter igen. Kan meddella att Linda var halvt förtvivlad över att de knastra o fanns lite småsprickor i isen.. hihi, hon tjoade till mer än en gång kan jag säga (".)~


Sen blev de lite fik hemma hos Johan o Linda på Kurveröd. En mkt trevlig söndag om jag får säga det själv! Uppe hos mor sen blev det lite nostalgitripp då jag, sis o mor kolla på en massa gamla bilder från 80-talet. Jag var väl inte me på så överdrivet många... ;)
På måndag så va de dax för sis o åka hemåt med tåget, 12.08 närmare bestämt :) Då va det dax för mig o pallra mig iväg till Kurveröd o möta upp de andra mammorna där för o promenera ner till Herrsta till Öppna förskolan där. Och det va ju supermysigt o trevligt. Jätte goa "fröknar" eller va de nu heter. O efter de bjöd Linda O på middag, MUMS! Mkt gott var det. Synd bara att minstingarna va lite trötta av sig o alla va inte på sitt bästa humör tyvärr. Sen blev det lugnt resten av måndagen. Bara till att chilla =)
På tisdag så blev det en kall morgonpromenad innan jag o lillan joinade Linda o Vilmis till Torp o spenderade (som vanligt) lite för mkt pengar... Konstigt att man kan göra de när man egentligen inte har några... Hmm... Sen blev det raka vägen tillbaka till lilla Sexdrega!
HEMMA =)

Då har man blivit bloggare! =)

Hehe, jaha.. Verkar som om även jag kommer hamna i det här träsket :) Men, why not?! Jag sitter ju ändå o skriver långa romaner på "fejjan" halva dagarna emellanåt, så då kan jag ju lika gärna skriva här!
Såååå... VÄLKOMNA, stora som små, unga som gamla!


RSS 2.0