Liten blir stor

Tycker att Emilia växer alldeles för fort nu. Känns som om det händer så mkt på en gång nu. Hela hennes personlighet, språk, vakenhet, kropp. ALLT! Min lilla tjej är inte längre så liten..


Ett axplock från idag:


Snöskyffel och sopborste är bra grejer!

Vi hoppa lite på studsmattan

En liten tomtenisse :)

Här har hon gömt sig bakom gardinen för hon vet att hon inte får pilla med nålarna som jag fäst handuken med ovanför kattluckan!


Strax ska jag iväg o jobba. Gubbs kommer strax hem. Så som vanligt syns vi i dörren :P
Tjingeling på er...

Även misslyckade muffins....

kan vara goda!! Mmmm! Slurp så försvann en in i munnen på mig.. Hehe!

Ska snart pinna mig iväg till zumban o skaka loss på dököttet! Kan behövas efter allt frossande i helgen.

Hämtade Teo o Tindra när jag ändå var ute o gick på promenix, å de va ju väldigt uppskattat, NOT! Otacksamma ungar! "Näe, jag vill inte hem, varför kommer du nu? De e tidigt!"
Jaha, tack för den då! Tänkte de kunde få komma hem i någorlunda vettig tid så de slipper göra allt på en timme typ inför skolan imorgon.. Men nänä, de va ju en dum tanke!

Jaja, sådana e dem väl... Får se de från den ljusa sidan, de gillar att va på fritids!

Jo men visst

Det blev halvbra o hälla upp smeten i muffinsformar istället för den egentliga smorda och bröade formen. Men va fan, man lever bara en gång! Några hade iaf klarat sig från att rinna över.
Tror att de blir vääldigt goda iaf, är dumlebitar i smeten och sen la jag en noblesse på dem när de var klara i ugnen... Yummy!
Funderar på om jag orkar mig på en promenad ute i snålblåsten. Emilia skulle behöva sova lite med, men hon har börjat sov-vägra! Igår sov hon typ 20 minuter på hele dan och idag ungefär samma.. Båda gångerna i bilen.

Varför kommer det små pustar med kokosdoft?!?! Inte för att jag klagar, men undrar ju änna.....
Ne, på med termobrallorna o ut i snön! Kameran får nog sällskapa mig oxå tror jag :)




Todeloo så länge

Snart 1:a advent

Jag fick ju köpt mig ett så jättesnyggt fat, eller en silverbricka e det väl rättare sagt, i form av ett hjärta. Jättesött!
Har nu köpt fyra vita blockljus som jag tänkte sätta där på o använda som "adventsljus" istället för den vanliga traditionella fyra vanliga på raken... Men ett litet krux, eftersom det är just ett hjärta, så är den ju automatiskt smalare nedtill och bredare upptill.. Så hur ska jag ställa ljusen?
- Tätt intill så de bildar en "cirkel"
- På snedden rätt över hjärtat
- Två och två fast lite mer isär (parvis)?


Vet inte om nån fattar det jag försöker förklara här men?! Hehe... Ni får försöka använda er fantasi!! :)
Jag får väl prova mig fram.. Undrar om jag ska försöka få ta på lite kottar nånstans och kleta på lite klister eller nåt o dutta på glitter... Finns säkert färdiga oxå.. E ju betydligt lättare om inte annat!! Har iaf några små silverbollar som jag kan lägga ut lite sporadiskt. Typ...

Ne, ta o dammsuga lite kanske, dammråttorna ropar så glatt på mig medans de ila över golvet här. Sen blir de duschen har jag bestämt, för jag luktar APA! :D





Hörs snart
Tjingeling

Hehe

De va riktigt rolit o kolla in bilderna som Velins har tagit! Kanoners :)
Valde ut några som jag tyckte va lite extra fina/snygga.. :P Så får vi väl se vad vi ska göra med dem sen, hehe...

Är nyss hemkommen från zumban. Janne o Alex skulle köra box, så de fick jag ila hemåt. De stora ligger i sina sängar, snart dax för den minsta o göra detsamma! Så kan mamma slappa lugnt i soffan :)

Imorn blir de te o jobba kvällen, hoppas man kan komma in te stan utan några större problem bara, snön öser ner så glatt här så! Inte mig emot, bara de håller sig under 0:an o inte blaskar allt för mkt! Vem vet, kanske kanske får vara fram till jul o nyår med? Hade ju vart väldans mys!!

Idag va vi ute en kortis på dan i snön o pilla lite. Gjorde bla detta:
Millis första snöängel
Emilias första snöängel :)

Och en snölykta :)





Simma lugnt i snön :)

Tjingeling

Jobb i flera dagar

Jobbade hela dagen igår på vårdcentralen och nästan hela dagen idag också.
Igår var en väldigt omtumlande dag... Kan ju pga sekretess inte berätta så mycket givetvis. Men kan säga så mycket som att jag blev väldigt berörd av en patient som vi har haft mycket och som är en väldigt fin människa! Fick inte riktigt hjälpa onämnda på det sätt som jag ville och inte så mycket som jag ansåg att h*n var i behov av. Men men.. Kan ändå inte riktigt förstå varför jag reagerade så kraftigt som jag gjorde, har aldrig gjort det tidigare NÅGONSIN på jobbet!! Men jag ringde vederbörande när denne var hemma sen iaf och det var frid och fröjd, och då kunde jag känna mig lugn :)

Så idag har vart en vanlig dag med bra tempo. Hade en mysig em-fika med härliga skratt :) Bjöd på lite bohuslänsk dialekt med... Hehe..
Imorn och på söndag ska jag vara extra på Jourcentralen, så börjar inte förs klockan 12! Och de gillar vi starkt :) Fem timmars jobb, hehe...

Åh så måste jag beklaga mig lite me.... Det finns en person på jobbet som inte är så där överdrivet omtyckt direkt, av någon... Och när nu söta Annika inte kunde vara kvar på Jc längre eftersom hon blev chef på Heimdals vct så blev det då en "ssk-rad" ledig. Och från början så verkade det inte vara någon speciell som kunde/ville ta sig an denna rad. Men så kom Ewa! Åh en sån mysig ssk! Jobbade med henne ons-söndag i ett kör och hon va ju fantastisk! "Hon gillar vi" sa vi :) Och så värkade det inte bättre än att hon skulle kunna ta över Annikas rad då, vilket vi inte hade något emot. Men så, till problemet... Så finns det en annan ssk som också vill ha en rad på Jc, men eftersom detta inte finns så blir det ju rent av lite svårt att lösa detta problem. Men nu nöjer sig inte denna person med ett svar som inte passar henne, så......: Då blev resultatet som så (som ingen egentligen är nöjd med, förutom då denna onämnda möjligtvis) att Ewa ska behöva DELA på denna rad och vad finns det då att dela?! Jo, de ska jag förklara: Sex veckors-schema bestående av fyra(4) tisdagkvällar och en(1) långhelg (fre-sön).
Jo men det känns ju väldigt givande, eller inte!! *suck* Blir så trött..... Om nu något inte finns, ska andra dåå behöva flytta på sig bara för att en annan ska få sin vilja igenom?! Ne, de tycker inte jag, så länge inte någon VILL flytta på sig och VILL dela. Vilket jag vet att så INTE är fallet....
Så, avgnällt lite grann iaf..
Och jag hoppas snart få berätta något mycket ovanligt, hehe!
MEN, det är INGEN idé ni frågar, för jag kommer inte att berätta!!!! Moahahahahaha!
Tiden får helt enkelt visa huruvida det kommer att bli. :D




Tjenixen på er där ute i snöovädret






//lillkarlzon

Onsdag hela dagen :)

Idag har det varit en lite konstig dag... Var inne på Velins Foto i Svenljunga. Och där har det varit minst sagt två annorlunda timmar!
Det är en tjej som läser till stylist på gymnasiet och då kan man boka gratis fotografering denna veckan och man blir stylad innan :)
Vågad sminkning ska jag väl säga, men va fan... De e la bara tuta o köra! Såg en liknande sminkning hon gjort på en annan tjej, o hon såg rätt fräck ut iaf! Tuta o kör bara :D Strippa av med kläderna och på med........

Mer än så säger jag inte... Hihihihihihi!

Sen var det några lugna timmar hemma. Farmor hade passat lillan perfa, då hon sov i 2½ timme sen :) Me like that! Haha! Göra lite mat under tiden, jag var ju vrålhungrig, klockan va närmare två så.. Sen va de bara slapp resten. Kolla på Top Model (vilket jag inte får göra annars :P ) o blogga lite o annan skit :)
Alldeles strax ska jag gå o byta om till träningskläder o köra ett pass zumba! De gillar vi!!



Ta ta...

Lite pinsamt, men här kommer det....

Vecka 29 nästa sommar ska hela familjen åka till Böda Camping på Öland!




Så, då va de sagt.. Phu! Satt långt inne.
Vi ska åka dit, med husvagn, förhoppningsvis med chevan :) Familjen Karlsson ska vara där, samt även Karlberg o Pernilla och hans syster tror jag och ev Malin och Nicklas me. Ska bli väldigt roligt iallafall! Det är första gången som vi campar över huvud taget!!! Så ska bli mycket intressant o se hur detta slutar :P Hehe... Men ser fram mot det mycket!

Så, vi får se hur detta slutar!


Tjing tjing!

Vem kan slå Filip och Fredrik

Ärligt, tycker det programmet verkar så j***a uppgjort! Det är så uträknat hela tiden.. Kom igen, hur ofta vinner motståndarna egentlige? 2/10 kanske?! Ne, jag är väl inte helt förtjust i denna programserie..

Fan, försökte leta upp ett klipp som jag va ute efter specifit, men de gick ju skit! =/


Natti natt på er!

Fars dag med ditten o datten

Började dagen med o gå upp kl 6.50. På med kläder o dra till Länghem o ge de tre fyrbenta krakarna lite frukost. Hem igen för att få sova en halvtimma till typ, för då ville Emilia ha sin frukost. Smart som jag e så hade jag gjort iordning vällingen redan när jag gick o la mig... Så bara till o ge. Fast hon ville ligga i våran säng o äta.. O så va de med den tuppluren ;)
Upp igen halv nio o äta frukost för att sen åka tillbaka till krakarna o släppa ut dem :) Givetvis lyckades jag med o sätta Theas täcke på Chicago..... Tyckte de va väldigt rymligt, hehe.. Så av igen o på med rätt täcke! Thea sprang sedan ut o bums ner i backen för att rulla sig... Åhh så gott de va! :D In o mocka o göra iorning deras foder så Gunnel slipper göra de när hon kommer tillbaka från sthlm i em.

Väl hemma igen så fick gubbs sitt bio-presentkort o de andra göra sig klara så vi kunde gå ner på tipspromenaden.  Återigen så va de barnen som glänste överlägset; jag o Janne fick ynka fem poäng vardera medans Mirre o Teo fick 11 var. Deras frågor är ju liiite lättare :P Hehe...
Fika lite på loppisen, Miranda hitta en sänglampa o Teo o hon köpte varsin barndeckare av Mr. Hitscock.
Hem o äta lite lunch för att sen bege sig till Älmestad med Miranda för att byta tillbaka till Tindra igen :) Fick va hemma en liten stund innan de bar iväg med allihopa till Svenljunga för att lämna tillbaka Jannes gamla firmabil, alias "åbäket"..... Och så passade vi på att hämta hem lite gott från pizzerian oxå :D Mums.

Nu ligger de två stora i sina sängar, den lilla gör det snart... Janne gick ner precis för att börja med fogen på golvet. Vi fick klart väggarna igår. Äntligen blir det gjort! Ibland behövs det en kvinnlig spark i arslet på karlarna ;) Får väl ta en sväng till Ikea framöver o köpa nån bänk vi kan ha där nere...

Så, dax o göra iordning lillskiten!!

Tjingeling så länge!

Bla bla

Tycker att jag borde bli mer fit nu, eller nåt efter att jag börjat träna igen.. Iaf två ggr i veckan! Inte mkt, men mer än innan! Men tycker de värker i axlar o i överarmar mer nu än innan och jag ser sämre o sladdrigare ut på benen o rumpan än vad jag gjorde direkt efter förlossningen till o med.. Visste inte att de va fördröjning på sånt där.. Inte nöjd med det!! Smörjer mig efter duschen men de verkar ju hjälpa föga.. :( Vill inte se ut som en fyrtio åring redan.. har faktiskt 16 år kvar till dess!!!!!
*snyft*


Åhh, stackars liten! En hund som blvit biten av nån orm, och han har svullnat upp i hela ansiktet. Ser ut som en rund björn i ansiktet.. Lille vän.. Hoppas de går o rädda han!
På tal om hundar så är jag lite besviken på att jag fortfarande inte har fått svar ang adoptivhundarna som jag/vi har lämnat intresseanmälan på.. Har skickat ett mejl extra eftersom jag inte fick svar på de första.. Trodde hon skulle höra av sig efter Polenresan (många hundar kommer där ifrån) men de e typ tre veckor sedan eller nåt.. Och fortfarande inget svar... :( Finns ett par riktiga sötnosar där varav jag hoppas på att en av dem skulle kunna passa här hos oss.

Ni kan gå in här o kolla.


Trevlig fredagkväll på er som kikar här idag.
Tjingeling

Snart helg, om den inte redan har börjat vill säga...

Imorn kommer Mirrebus hit o sover med natt.. Tindra ska tydligen hem o busa med tvillingarna, så de blir ett barnbyte :) Kanske kanske att vi kan hämta soffan på lördag em också, då hade jag vart nöjd! Ett steg i rätt riktning på att det händer nåt där nere.. Nästa månad blir det ett uppsving på lönekontot så då vill jag börja lägga ihop till mattan som ska vara i vårat rum där nere. Soffan ska va nere vid TV:n så ungarna har nåt ordentligt att sitta i, o så kan man göra om de till säng med, de e ju ett plus :) O denna månad byter vi från Telia till Boxer på ALLT! TV, telefon och internet!

Ajajaj.. Emilia gungade på sin gunghäst.. Släpper, och trillar baklänges!!!! De gjorde nog ont... :´( Aj!
Men lite tröst från bästemor o ett par nappar så e vi glada igen :) Pluttesnutten...

Ja imorn får jag inte glömma o posta iväg Emilias overall som hon hade förra vintern.. 40 kr fick jag för den.. Tackar :) Såå smidigt med Tradera!

Undrar om man ska duka upp lite kvällmat snart kanske. Börjar bli lite hungrig. En stor chipsskål hade ju inte heller suttit fel.. Men har fått så vansinnigt mkt finnar efter att ha chokladbombat magen i ett par veckor nu.. så vore ju bra om jag skippade sistnämnda o satsa på bara vanlig kvällsmat!

Ne, vad hitta på?
Förslag nån?






/lillkarlzon

Då va det vinter igen :)

Snön ligger kvar sen igår utan att blaska! O så länge de fortsätter så får det gärna ligga kvar för min del. Men börar de töa så får de gärna försvinna fortare än kvickt!
Lillskruttan har haft några kämpiga dagar med feber o slem i halsen. Har inte vart pigg alls! Enda fördelen för min del är att vi har kunnat sitta i soffan halva dagarna och mysat. Det har vi inte tid med annars, så det har vart guld!!! Igår somna hon till o med i famnen på mig. Då gick jag o la henne i våran säng o där sov hon i nästan två timmar tror jag. Sen kom hon tassandes mot dörren o ville komma ut :)

Min lilla ängel!



Hon är betydligt piggare idag. Går omkring här o leker med sina leksaker o pillar lite. Tänkte vi kunde bylsa på oss lite kläder o gå ut i snön sen. Får se vad hon säger om det. Igår låg hon bara i vagnen medans pappa skotta o sen gick dem o hämta Teo o Tindra på skolan. Och då sov hon :)



Så, blev ett litet avbrott :)
Nu har vi vart ute o skottat lite o pratat med grannarna o pussat på katter o hundar... Lite gröt o mys i soffan efter det. Men sova ska vi visst inte göra.....



Tjingeling så länge

RSS 2.0