Mors dag

Den 30 maj 2010 var det alltså min första riktiga mors dag. Tänker inte dra hela dan, eftersom den började skit, så tar bara det som är bra.

Eftersom jag av nån anledning har fått världens bästa sambo (på de flesta plan iaf) så har han överseende med mig och åker och fixar så vi kan ha en supermysig eftermiddag här i trädgårn allesamman. Köpt så vi kunde grilla lite gott, fika, en söt Orkidé och en egen efterrätt bara till mig; Ben & Jerry - choklad med kladdig brownie i... Bara lite gott... eller mkt! :)
Så tillslut så blev iaf min första riktiga mors dag väldigt bra. Gladast blev jag nog för Tindras lilla present. En egenhändigt komponerad gerbera i rosa och ett litet rosa kort till som det stod "Mama" på och "grattis på morsdag" i.


Lyckliga jag! De e i sådana stunder som man är världens lyckligaste människa på hela jordklotet. Det värmer så otroligt mkt i hjärtat. Hon fick en lång kram av mig o full me tårar i ögonen.

Svärmor o svåger kom förbi en sväng när de var på väg till gymet. Janne tyckte vi skulle ta en match i Kubb, tjejerna mot killarna. Helena (svärmor) hade aldrig spelat detta innan. Men va gjorde de, killarna åkte på storstryk iaf! Hehe..
Miranda har vart med oss hela helgen. O vi har haft det supermysigt. Hon gav mig storstryk i Kubb igår den rackarungen. Slagen av en nioåring.. *Hrm* Inte OK! Får öva upp mig under sommaren!

Janne står vid grillen  Lillan får sitta på axlarna  Mkt koncentrerad Anki


...

Jag gillar verkligen när filmer bara förskönar allt o saker går som smort, iaf stundtals.. Kollar på en film på femman; Heartbreak kid. Han gifter sig med en störtskön brud (bara för att hon annars skulle bli placerad i Nederländeran via jobbet och de flyttar inte på gifta par) och de har bara vart tillsammans i typ sex veckor... Men jag gillar när han står o argumenterar med sin kompis o farsa om varför man inte skall gifta sig, och de andra två typ: livet e kort, mina lyckligaste dagar var tillsammans med din mamma, hon är en toppen tjej... o vips blev e bröllop! tänk om allt va så lätt ibland...

Idag har jag, lillan o Tindrra vart inne i stan med syrran o tre av hennes barn. Tvillingarna fyllde fem för ett tag sedan o de fick i present att få va i Lekborgen + fika. Blev jättelyckat, mirre hade tur, hon fick oxå gå med in, hade typ två cm kvar innan hon var för lång! Hehe.. :P
När vi kome hem så mötte vi Teo o gubben i dörren, de skulle iväg o tälta med alla mini- och juniorer uppe vid vindskyddet. Vädret e väl inte riktigt på deras sida tyvärr.. Lite småkyligt o blött. Hoppas de itne regnar inatt iaf.

*Brr*

O de sista han gör e o göra mig förbryllad, som vanligt... Han sa att jag inte fick boka upp något på söndag typ mellan ett o fyra... Ehm, nähe?! Ne, jag tror inte jag ska göra nåt..?

*kan de ha med mors dag o göra tro?*






Ne, här kan man ju inte sitta längre.. Får börja skaffa mig ett liv tror jag! Haha :P

...
......
.........
.............

Underbar helg med hela familjen!

Vi tog som sagt vår rosa pärla och drog vidare i hällregnet mot Uddevalla i fredags. Men inte var mitt humör sämre för de :) Packa bilen full, hämta upp Teo utanför skolan and off we go! Resan gick kanon, förutom att jag givetvis hade glömt hoppgungan som Linda O ville ha till Liam och påsen som man måste ha runt barnvagnen till brorsan... Typiskt mig! *sorry*
Väl i u-a så regnade de lite där med, men inte så farligt mkt. Jag fick lite barnledigt på kvällen med och gick på fotoäventyr tillsammans med ms Bodahl och ms Andersson på strandpromenaden. Med dessa två tjejer har man ALDRIG tråkigt!!
Ett litet bildspel ifrån kvällen:












Sen på lördag så bar det vidare mot Kurveröd får o hämta upp brorsan (mamma o Linda o Vilmis åkte i egen bil) för att senare brumma vidare mot Hedekas och moster Ebba :)
Underbart väder!! de små tullarna kunde gå barfota i gräset o de större kidsen hade kjol o shorts. Mkt skönt! Även jag lyckades få en del färg faktiskt! :)

 

 

Det var den helgen de! Bidde även en sväng in på Torp me innan vi åkte hemåt.
Snart är det dax för mig o göra mig klar för o åka o jobba kvällen på jourcentralen. Men först göra middag :)

 

Tjipp tjipp


Mot Uddevalla

Äntligen fredag och vi ska dra oss mot Uddevalla efter att Teo har slutat skolan vid ett. Vädret ser hyfsat lovande ut, och barnen är taggade =) Precis som jag. Ska bli kul o göra en utflykt med allihopa i vår rosa Pärla!

Tänkte lägga in några av de bilder jag tog på lillan bland alla vitsippor =) Så här kommer några smakprov



Fästingbett, nålar och djurpark

Borås Djurpark fick idag celebert besök av kyrkis från Sexdrega. Vädret var perfekt, lagom varmt o lagom soligt! Lilla landet lagom... Fick några fina bilder som jag ska lägga upp framöver här. Hinner inte riktigt just nu, för Grey's Anatomy börjar om tre minuter! =)
Innan vi körde raka vägen hem tog jag vägen om Mekonomen o köpte de beställda nålarna till motorn som ska reglera bränsleintaget så den inte är fullt så törstig längre. Och den gick då fint på vägen sen när jag prova! =D
Väl hemma så ville man ju inte direkt vara inne när de va så fint, så filten åkte ut på gräsmattan, gubben åkte ut han me! Hehe.. Han har legat i soffan i två dar nu, har haft så ont i magen o inte mått speciellt bra alls stackarn. (O tack vare de så åkte jag på o göra pitabröd till en drös scoutungar! Jag är ingen person som gör deg, jag gör KAKOR!!) När vi va där ute (o hade satt dit de nya nålarna i motorn) så tänkte jag leka lite tittut med Emilia o min navel.. Och DÄR! Där va en liten ful o äcklig FÄSTING! I min navel!! O den satt FAST också! Blä... Så nu har jag lite fästingrester i mig... Blä! :P
Nu e de Grey's som gäller! Jippie! (o så den förbannade pitabrödsdegen)

Löken...

Idag skulle de bli köttbullar med potatis o sås.. Förberedde köttfärsen innan jag skulle åka o hämta barnen på fritids (gubben mår inge bra idag heller =/ ) Så, den va klar, hämta kidsen o hem igen.
När jag skulle börja med maten så titta jag på köttfärsen.. Luktade på den.. E de inte nåt som saknas? Eller.. Ne, jag kan inte krydda mer, då blir de för salt, eller ta mer peppar, då blir de för starkt. E de nåt som saknas, eller e de bara som de verkar? Jaja.. Den e nog ok! Så börja me o plocka bort paketet som köttfärsen legat i o la den i diskhon. Nämen, där e ju den hackade löken i sin fina blå lökhackare! Haha, visste väl att de va nåt som  jag hade glömt!! Inga köttbullar utan massa go lök i ju!! ;)


Tänk va de sitter långt inne ibland! Undrar om det e de som kallas kvinnlig intuition? Eller bara magkänsla.
(¨,)~ Hihi...



Gubben ligger fortfarande i soffan o sussar.. Stackarn :-( Lillan e på med sin åttonde(!) tand = inte så glad alla stunder på dygnet...
Men idag så har jag iaf fått busa lite med henne bland massa fina vitsippor! Va så supermysigt! Lummigt, grönt, fåglar som kvittrar överallt runt en..

(Ska lägga in fler bilder)

Hon försökte sig även på en egen liten utflykt hemma sen. Som tur e så har hon lärt sig vad kanter betyder iaf........ Hon satt nämligen vid det översta trappsteget utanför dörren (som stod öppen eftersom de va så skönt).. Den stängdes mkt fort! Där satt hon så fint o titta på regndropparna som gjorde prickar på markstenen. Hon va så nöjd så! :)



Over and out!
//lillkarlzon

Lilla pärlan i dagens skick

Soffan fram

Framsätet


Dörrsidan fram

 

Soffan bak


O skönheten i all sin prakt :)


Helg på Jourcentralen

Efter ett par turer med nån form av maginfluensa, eller vad de nu är, så är det dax för min första helg på Jvc. Hoppas bara jag inte måste rusa på toaletten när jag står med händerna fulla bara, not so funny! Em har vart rätt lugn hittills iaf, så hoppas bara på att de håller i sig. Svårt o veta vad man ska stoppa i magen bara.. Har druckit ett glas nyponsoppa med en smörgås till till lunch. Så ja, jag är lite hungrig nu! Micrar lite köttfärssås o spaghetti nu för o se om man kan fylla buken lite... O väntar på att gubben ska komma hem. Ska åka om en timme :( Boring!

Sicken kväll... =/

Det blev ju kanon på våruset där! Fick träffat kusinerna Jessica o Veronica o jag hade ganska okej tid som jag sprang på med :)
Sen när vi väl kom hem (efter lite körningar på spårvagnsräls o fast på parkering vid ullevi pga fotbollstöntar) så fick man ju mindre kul nyheter.... Lillan hade gjort en fullständig kaskadkräkning typ 10 minuter innan jag anlände. Hon har vart mkt trött o däven hela em/kvällen. Eftersom hon hade gjort en störtdykning på fm igår på kyrkis så ringde jag 1177 o rådfrågade lite om hur de kunde va med hjärnskakning o sådant. Efter några minuter samtal där så tyckte hon då nog att vi skulle åka in till akuten ändå. Så de va bra till o ta på sig igen o ut o brumma i bilen tillbaka till Borås.
Va inne där vid strax efter 23, halv två kom läkaren äntligen. Va inne i typ tre minuter o sa att vi kunde åka hem.. "Tack, de va de jag ville höra". Så allt va okej. Han kolla hennes pupiller o reaktion o så, så va de bra.
Hem o lägga sig, va hemma kl 02 igen.
Men man märker att hon verkligen inte är riktigt sig själv, för halv tio gnydde hon till o ställde sig i sängen (brukar vakna vid 8 annars) men jag hann inte ens gå ur min säng innan hon låg ner igen o somna om typ. Men jag fick gå upp o göra välling till henne iaf med tanke på att hon inte ätit nåt på ganska länge, hon spydde ju upp allt som fanns i magen på kvällen... Slurp sa de i flaskan, jag kunde till o med byta blöjan på henne utan att hon brydde sig! Sen ville hon fortsätta sova, o de gör hon nu men 10.34. Stackars hjärtat...

Raggarfamiljen Nerman-Karlsson

Idag har det vart en riktig toppen söndag! Solen har till o med letat sig fram o vinden har inte bråkat allre värst. Tindra ville leka med en kompis på fm, så då tyckte jag det passade bra med att visa dem vad de va vi hade hämtat hem igår :)
Teo satt o spela tv-spel o jag frågade om han ville med på en sväng
-Ne, jag tror inte jag vill.
-E de säkert att du inte vill? Jag tror du vill..
-Nje, jag tror nog faktiskt inte jag det, måste jag?
-Ne, du måste inte, men jag tror du ångrar dig om du inte gör det...
-Okej då, då kommer jag...

-Whoooow! Häftig! =D

Reaktionen blev ganska bra! Ungarna blev helt tokiga i bilen! De studsade in, och de första de märkte va att de finns ju inga bilbälten!!! (Duktiga ungar :P)
Ne, den här bilen är så gammal, o då hade man inte bilbälten. Bilen är nästan lika gammal som min mamma! Haha, då var de två par ögon som tittade stort på mig!!! Haha... (Sorry morsan, haha =D) Bilen är alltså, om någon har missat det, en Cheva Brookwood -58

Lite bilder inne innifrån vår pärla
Chevan i all sin prakt Fina ratten =) Solnedgången på vägen hem från Borlänge

Pappa Janne kör... Lillans premiärtur! Glada jag o lillan

Glad Teo i häftigaste bilen! Lite cool bild på sessan Linslusen Tindra

//lillkarlzon

A dream come true

De e helt otroligt!!! Jag va i ett euforsikt tillstånd igår när jag fick sätta mig bakom ratten på min drömbil!

Chevrolet Brookwood -58
Han som sålde bilen skratta gott åt mig, för jag kunde inte sluta le... De va la en väldans tur jag hade två öron på var sida huvet, annars hade de nog gått av! Hihi..
Sen var det bara till att köra heeeela låånga vägen hem igen. Bara ca 45 mil! Men de gick jättebra o köra faktiskt! Nu får man oxå ha i åtanke att jag ALDRIG nånsin suttit bakom en ratt på en sån här bil innan. Och nu helt plötsligt skulle jag köra alla dessa milen.. =/ Men åh, de va ju inga problem alls!!! Den gick som en klocka! Mumma! (Eller Brumma kanske jag ska skriva.. )
Körde ner till Skara nästan, då bytte vi bil, för jag skulle möta upp morsan som hade passat lillan hela dagen (tackar vi så enormt mkt för, igen, PUSS!)

Nu står bilen då äntligen här. Ska bli kul o se ungarnas reaktion när vi går ut o tittar på den :P Hihi!

Brumm brumm på er!

Mkt stor dag imorgon!

Det kommer o vara en av mina absoluta höjdpunkter i livet alla gånger! Emilias födelse, detta, och nån gång i framtiden (om de nu kommer nån gång....) bröllopet me janne :P Haha.. (Får räkna in de som jag förväntar mig ska komma me!)
Det e heelt sjukt att detta verkligen kommer o hända nu, jag e så vansinnigt exalterad så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!!


*JIPPIE*

Besök hos sis idag <3

ÅKte ut till Häggryda direkt efter dusch o frukost idag jag o lillan. Tvillingarna börjar bli stora nu... De fyllde fem år nu den 22 april, så ja, jag är liite sen med presenten! Men vi tror att den blir toppen iaf! De e ju samma fråga varje år: Vad ska man hitta på i år då?? Men så kläckte min sambo en bra idé: Vi kan ta dem till Lekborgen inne i stan.
Ja men de e väl en superidé!! =) Så jag fick snällt sätta min o rita o klippa ihop ett fint kort till dem (då de uppenbarligen inte hade presentkort eller liknadne där). Så de har jag åkt ut o lämnat till dem idag =) O de verkade som om de va en bra idé i deras öron med. Åka o göra nåt speciellt med moster o gudfar! =) (Mamma skulle visst me oxå bestämdes det) Sötnosarna!! =D


Coola Chevella (tror jag =/ förra året

Rundvandring i trägår'n

Har krupit omkring lite på gräsmattan o letet "shoots" medans lillan sov i vagnen =)

Vinbärsbusken står snart i full blom

Mmm, rabarberpaj...

Full fart mellan blommorna =)

Första kvällen på Jourcentralen avklarad!

Det gick hyfsat bra ändå! Och då hade vi ändå dubbelt så mkt än va de hade i måndags kväll! Va väl kanske tur att de va vi som kunde lokalerna som fick extra att göra så att säga. Började med en gång med att ena läkaren skulle in i öronrummet o inte visste hur o var saker fanns/funkade, och så skulle nån ha en filt.. "Hmm, dem ligger där, jag har ingen nyckel..." Fick låna av dr Krook som var kvar. Annars hade stackart migränflickan vart utan filt!! =/ För vi har ju inga som ligger framme som hör till oss så att säga. Men de gick ju fint. Sen var det lite rörigt fram o tillbaka innan vi fick kläm på det :P Så vid nio-tiden, då kände jag mig varm i kläderna o tyckte jag började få koll på saker o ting! 22.25 ca stämplade jag ut o bytte om, så blev inte så mkt "övertid" iaf! =) Nästa vecka blir det helgjobb som gäller! Kommer väl va helt dö! Haha.. :P

http://www.bt.se/nyheter/boras/flyttad-jourcentral---smidigare-for-patienterna%281904507%29.gm

Chevrolet Brookwood -58

De här, go' vänner, hoppas jag innerligt snart ska ingå i vår familjs ägo! Detta är den optimala familjebilen!!!


Nu e det bara till o ringa banken, åka heeela vägen till FALUN (av alla ställen) och hämta hem den... Mmm!
A dream come true för lilla mig!

*hoppas hoppas hoppas*

Lillan ute i det gröna






Jourcentralen nästa

Jag tror jag har haft nåt miniversion-panikattack i smyg eller nåt i helgen nu... Allt bara för de här med nya jobbet på Jourcentralen som är i annalkande. Jag har vart jättedeppig o nere o tjurig på så gott som allt.. Inte mycket muntert här inte... Tur jag har en sambo som försöker o få mig på bättre humör.

*tack hjärtat*
Ne, de e verkligen super nervöst nu inför det här. Allt är ju i regel nytt för mig fastän de e samma lokaler som min "vanliga" vårdcentral (där jag ska börja igen fr.o.m oktober). Men det är ändå ombyggt massa inför JVC så de kommer ändå va superrörigt o snurrigt för mig o hitta allt. Jag kommer infinna mig på jobbet minst en timme innan starten. Kommer ju inte ens ihåg mitt logg in för jösse namn! =/ Oh guuuuud! Jag kommer sova nada imorn natt!!!

*hjälp*

Men en sak har vart toppen med den här helgen iaf. Idag åkte jag ut till Länghem för o rida. Vilket jag upptäckte jag inte har gjort sedan den 23/1... Hrm.. Opps! O de va helt underbart o göra detta. Allt var verkligen perfekt! Vädret va underbart, Chicago va supermysig, inga hemska traktorer eller annat dumt som behövde brumma förbi oss på vägen. Allt va bara sååå gott! Han orkade till o med på sig två galloper! =) På eget bevåg dessutom. Så han tyckte nog oxå de va härligt o få komma ut o röra lite på dököttet :P Ska försöka rida i veckan igen. Gunnel lova o passa lillan i vagnen, så kan jag ta några varv i paddocken.


Natti natt säger jag o Chicago Jazz
//lillkarlzon

RSS 2.0