Val 2010

Måste bara poängtera en sak:
Sluta kalla SD för ett främlingsfientligt parti! Börjar gå mig på nerverna. Bara för att man vill begränsa antalet invandrare i Sverige så är man rasist?? För då är tydligen jag oxå rasist?! Utan min vetskap, hur de nu funkar.... Jag vill verkligen poängtera att jag har INGET emot vare sig utlänningar (oavsett vart ifrån de kommer) eller svenskar, så länge DE BETER SIG SOM NORMALT FOLK!!!
Sen så tycker jag det är bra att SD har fått några stolar i Riksdagen, för då kan vi begränsa antalet invandrare så vi lättare kan hjälpa de människor som redan bor här i landet. Vi kan omöjligt hjälpa ALLA! Vi får ju lära oss ta hand om dem som bor här först o främst.

*Man måste kunna hjälpa sig själv först, innan man hjälper någon annan*

Det är mitt motto iaf! Har sagt de många gånger till personer som försöker vara alla till lags, men som har massa egna problem som måste lösas först!

Så då va de sagt!!


För övrigt så är det ju kul att MP har blivit tredje största parti! Grattis till dem :) Men de där med att de ger M kalla handen vid samarbete tycker jag de kan lägga ner! Sandlådevarnig på det! Om de vill miljöns bästa, så är det väl bättre att bygga upp ett samarbete, just för miljöns skull. Lägg ner de där dumma fasonerna me "kalla handen" med en gång! Börja samarbeta med C istället o få över dem på den Rödgröna sidan :)


Jösses, de blir nog många vuxenpoäng de här tror jag bestämt!! :D





//lillkarlzon

Kommentarer
Postat av: Anna Mäki

Anna-Karin, SD kallas rasister eftersom ledare inom partiet är sprungna från diverse olika nationalistiska och i vissa fall även nazistiska organisationer. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt. En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström har varit medlem i det nazistiska Nordiska Rikspartiet. Där har "ditt" parti sin grund.

Sverigedemokraterna är ett politiskt parti, som betecknar sig som ett demokratiskt och nationalistiskt parti inspirerat av nationalkonservatism och den socialdemokratiska folkhemstanken. Partiet motsätter sig ett mångkulturellt samhälle och framträdande profilfrågor är en restriktiv flykting- och invandringspolitik.



SD vill se ett stärkande av den svenska kulturen och ställer krav på att invandrare assimileras i stället för att integreras. Man vill öka undervisningen om svensk historia i skolan, avskaffa modersmålsundervisningen och att det svenska kulturarvet ska synliggöras mer i det offentliga än idag. Partiet vill slopa allt stöd till invandrarföreningar och liknande verksamheter. Partiet vill ha minskad invandring, speciellt från kulturellt avlägsna länder. Till en början utesluter inte partiet ett totalstopp för all icke-västlig invandring. "Ditt" parti gör skilland mellan kulturer, vissa är bättre än andra. Vissa är till och med farliga för oss svenskar (läs Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet).



En liten fråga, om det "bara" handlar om att lära invandrare svenska och vår kultur, varför ska det då inte vara ok med adoptioner. Om till exempel jag och JO skulle få ett barn från Vietnam så kommer detta lilla barn att lära sig lika bra svenska som Emilia och han/hon kommer lära sig precis lika mycket om våra svenska traditioner som ditt barn. ÄNDÅ vill SD slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption. Varför? Kan det kanske handla om rasism, det svenska är att föredra?



Rasism är en indelning av människor i ett hierarkiskt system av raser, där vissa raser ibland tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

Begreppet "främlingsfientlig" används ibland som benämning för uppfattningen att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i.



Anna-Karin, jag säger som Mona. Man ska kalla saker för sitt rätta namn. SD är främlingsfientligt. Du kanske inte är det, man partiets program är det.



Lånar från en bloggare för att avsluta detta inlägg:



"Jag är övertygad om att var tjugonde myndig svensk inte är rasist. SDs framgångar handlar om så mycket annat. Om utanförskap, rädsla, otrygghet och okunskap. Om klyftor mellan fattiga och rika. Om att vi misslyckats med att skapa ett samhälle där alla människor känner sig sedda, delaktiga och värdefulla. Är det någonting vi måste göra så är det att kämpa stenhårt för ett mer medmänskligt Sverige. Brutalitet föder brutalitet, hat föder hat, rädsla och otrygghet föder främlingsfientlighet. Men vi måste tro på att värme och kärlek är starkare än rädsla och hat."









2010-09-20 @ 10:44:15
Postat av: Cecilia

Jisses vilken kommentar... o_O Vad jag inte fattar är varför man skall dra upp historien hela tiden? Så för att grundarna var rasister så måste partiet vara det fortfarande...? De är inte emot utlänningar, de är emot vår integrationspolitik, hur kan det vara så svårt att förstå?



Och ang adoptionen så har ju SD backat från den frågan och har numera inget emot att man adopterar barn från utlandet. Jag gillar flera av deras frågor och tycker att de nämner många saker som bör tas upp. Därför är det bra att de kom med i riksdagen. ^^



Hej på dig btw, var ett tag sen jag läste här. :P Kul att du börjat uppdatera igen. ^^

2010-09-22 @ 13:52:44
URL: http://xilona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0